skoplje
Foto: Printscreen/YouTube/ Exploropia

Premijer Severne Makedonije Taljat Džaferi rekao je da će ta država sutra u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope glasati za to da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope.

"Kao zemlja koja podržava Kosovo, mi smo dali sve instrukcije koje naši predstavnici u nadležnim organima treba da daju. Konkretno, sutra u Strazburu delegacija Skupštine Republike Severne Makedonije ima sva uputstva za podršku inicijativi i glasanju za članstvo Kosova", rekao je Džaferi u intervjuu za prištinsku "Ekonomiju onlajn".

On je rekao da će Severna Makedonija podržati Prištinu u pristupanju Savetu Evrope, jer smatra da tzv. Kosovo i zemlje regiona "treba da budu članice svih međunarodnih organizacija".

Džaferi je danas u Prištini razgovarao s predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani koja je posle sastanka saopštila da je Džaferi kazao da Priština ima punu podršku za članstvo u SE, kada je reč o Severnoj Makedoniji.

Konačnu odluku o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope donosi Komitet ministara na sednici koja bi trebalo da bude održana od 16. do 17. maja u Strazburu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading