Kosovska policija
Foto: Alo/Alo

Jedan od Srba koji su se u Suvi Do doselili pre pet godina, preneo je medijima da je policijska akcija trajala do jutra.

"Sinoć oko 23 časa komšija me je pozvao i saopštio da je njegov maloletni sin video jedno lice kako se kreće sa automatskom puškom u selu, da bi nakon toga pozvao ostale komšije koje su to sve videle i pozvali smo policiju u Gračanici. Oni su izašli na teren. Njihova operacija trajala je do jutra, videli smo policijska vozila da su tu, u stanu. Saopštili su nam da su uhapsili dva lica, da su našli dve automatske puške“, ispričao je Mladen Spasić.

Zabrinuti žitelji Suvog Dola su od opštinskih rukovodilaca zatražili veću bezbednost. Svetlana Krstić je stanarka zgrade u Suvom Dolu sa dvoje dece i ističe da je događaj od protekle noći uznemirio nju i mališane.

"S obzirom na to da se ovo sve dešavalo jesam uplašena i zbog dece stvarno, jer deca se igraju do kasno i sada je rizik da pustiš dete van dvorišta. Ne znam kakvo je ovo vreme došlo, da ljudi šetaju sa puškama. Ne znam kako da objasnim taj osećaj i ne znam šta se konkretno izdešavalo sinoć, ali da je strašno, jeste“, rekla je Krstićeva.

Zamenik predsednice opštine Gračanica Igor Aritonović i predsednik Privremenog organa opštine Lipljan Milan Joksimović obišli su danas žitelje zgrade u Suvom Dolu.

Aritonović je rekao da znaju ko su uhapšeni i da jedan od njih ima ugovor o stanu sa opštinom do 28. juna ove godine, ali da će mu zbog kršenja ugovora, stan biti oduzet.

Dvadesetak stanova, od koji je u jednom policija zatekla naoružane osobe, izgrađeni su za potrebe socijalno ugroženih porodica u opštini Gračanica i sutra bi tebalo da budu useljeni.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading