Srećko Sofronijević
Foto: Printscreen/Kancelarija za KiM

Na današnjoj sednici o (ne)određivanju pritvora nije bio dozvoljen pristup novinarima kao ni njegovoj supruzi Katarini koja ispred suda čeka ishod današnjeg ročišta na kojem se Sofronijević saslušava, a kojeg prištinske vlasti terete za navodni napad na „ustavni poredak“ odnsono „napad na službeno lice“.

Inače, Sofronijević je ranjen u predelu grudi 13. oktobra 2021. godine kada su pripadnici tzv. specijalne kosovske policije upali u Zvečan gde su navodno pokušavali da pronađu ilegalnu robu, a čemu su se suprostavili građani.

Kosovski specijalci napali su meštane šok bombama, gumenim mecima odnosno bojevom municiom a Sofronijeviću, jednom od dvoje teže ranjenih Srba i desetine povređenih, izvađen je metak u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, dok se potom lečio na VMA u Beogradu. On je uhapšen juče na prelazu Brnjak u društvu supruge i dvoje dece, i bez obrazloženja odveden u policijsku stanicu gde mu je određeno policijsko zadržavanje, dok će se posle današnje sednice znati dalji ishod u vezi njenogog puštanja na slobodu ili određivanja pritvora.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Ovako izgleda mesto na kojem je Danka Ilić stradala pre 19 dana. Cveće je uvelo, a igračke koje su ostale slamaju srca svakom ko prođe tuda i podsećaju na tek započeto detinjstvo 💔 #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailic #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading