Ramuš Haradinaj
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Zločine koje su nad Srbima činili Albanci iz terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), među čijim vođama je bio i  Ramuš Haradinaj, toliko su monstruozni da sećanje na njih, čak i dve decenije posle završetka ratnih sukoba, ledi krv u žilama.

Nedužne žrtve

Jeziva iživljavanja u kojima su ljudske glave zločinci pekli u šporetu zabeležila je u svojoj knjizi "Sudija u ratu i miru" istražni sudija u penziji Danica Marinković.

Ona je bila sudija Okružnog suda u Prištini i za vreme svog rada gledala je i slušala najjezivije opise zločina koje su trpele srpske nedužne žrtve, žene i deca.

- Kad sam sprovodila istragu, saslušavala sam na stotine svedoka. Sećam se jednog svedočenja ženske osobe koja je otišla u Istok da traži svoju porodicu. Ušla je u porodičnu kuću i, umesto svojih roditelja, našla je odrubljenu očevu glavu u rerni šporeta! To su bili stravični prizori i priče, koje sam sabrala u svojoj knjizi - rekla je ranije Marinkovićeva za Kurir.

Postoje dokazi

Predmet o konkretnom slučaju, dodaje, tražio joj je nekadašnji ministar pravde Vladan Batić.

- Dala sam mu predmet i on je hteo da ga pošalje Haškom tribunalu, ali ne znam šta je potom bilo. Postoji ogroman broj dokaza i saslušanih svedoka, ali zločinci i dalje nisu osuđeni - kaže Marinkovićeva.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Hitna pomoc došla ispred kuće Dejana Dragijevića! Priveden zbog sumnje da je pomogao da se resi tela devojcice! #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailic #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #fy #foryou ♬ original sound Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading