SVE OVO IMA SAMO JEDAN CILJ Drecun o pozadini svih poteza protiv Srbije poslednjih dana
Foto: Alo/Alo!/Vladimir Marković

- Tada bi priča, što se njih tiče, verovatno bila završena. Ako ste u NATO, onda se u slučaju potrebe aktivira član 5. i time se Srbiji stavlja do znanja da je ovo za nju zauvek izgubljena teritorija i da ne možemo da računamo da će se jednog dana vratiti ponovo u sastav naše države - rekao je Drecun za TV Pink.

Dodao je da NATO kao organizacija ima stav da, s obzirom na to da Kosovo nije međunarodno priznato, uopšte se ne razmatra da pristupe programu Partnerstvo za mir, ali da izgleda vodeća članica NATO ima neke drugačije planove i rade na realizacija tih planova.

- SAD otvoreno govore da će učiniti sve što mogu da podrže članstvo Kosova u NATO, jer, kako američki predstavnici kažu, veruju da će to doprineti regionalnoj stabilnosti i bezbednosti - rekao je Drecun.

Istakao je da u prilog tome govore i izjave specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara koji kaže da Kosovo i dalje ima snažne bezbednosne garancije Amerike i punu podršku da bude član NATO, Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading