Ramuš Haradinaj
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Marko Đurić, aktuelni ambasador Srbije u SAD, pre nekoliko godina je kao tadašnji šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u obraćanju javnosti u Srbiji otkrio detalje zverstava koje su počinili Haradinaj i zločinačka OVK (UČK).

Naime, Đurić je tada ukazao na zverske zločine koje su činili lično Ramuš Haradinaj i njegova OVK - zlostavljanje i mučenje logoraša Albanaca u pokušaju da od njih iznude priznanje da su sarađivali sa Srbima, silovanje maloletne devojke Albanke i ubistvo dvonedeljne bebe u kolevci kojoj je odsečena glava.

Ramuš Haradinaj

Foto: Prinstcreen

 

 

 

Pozivajući se na zahteve Srbije iz optužnice protiv Haradinaja i na dokumentovana kazivanja svedoka, Đurić je tada ispričao kako je Ramuš Haradinaj u junu 1999. odveo u hotelsku sobu i lično tukao i silovao maloletnu Albanku, a potom dozvolio da je posle njega čitavih 40 sati siluju i drugi pripadnici OVK.

Bebi u kolevci odsekao glavu

Kao najstrašnije i najpotresnije, Đurić je izneo detalje ubistva dvonedeljne bebe u kolevci kojoj je prvo pucano u glavu, a potom joj je naočigled šokiranog oca glava i odsečena.

Zločin se odigrao sredinom juna 1999. u Đakovici kada su pripadnici OVK u uniformama i naoružani upali u jednu porodičnu kuću i muškarca K. A., koji se tu krio s porodicom, optužili za saradnju sa srpskom policijom.

Jedan od pripadnika OVK ga je upitao: Šta ima za ručak?, na šta mu muškarac odgovara: Ima prazan pasulj. Drugi pripadnik OVK opet ga je upitao: Nema ni govedine, ni ovčetine?, a muškarac mu odgovara: Nema mesa.

Onda je izvukao pištolj iz pojasa i ispalio dva hica u dvonedeljnu bebu u kolevci, potom prišao, odsekao joj glavu i njenom ocu rekao: Eto, sad imaš meso za pasulj...

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading