Ramuš Haradinaj
Foto: Alo/Profimedia

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova čestitao je Švedskoj na ulasku u Alijansu, navodeći da bi sledeća njena članica mogla postati i lažna, samoproglašena država.

- Političko-vojni savez – NATO-a ojačan je članstvom Švedske kao 32. članice. Nadamo se da je sada na redu Kosovo - poručio je Haradinaj.

Optimistični Haradinaj, ignorišući činjenicu da se na NATO sastancima takozvana predsednica države predstavlja kao "gospođa Vjosa Osmani", krajem januara je snažno lobirao za prijem Prištine u Severnoatlantski savez, kada se u okviru posete Sjedinjenim Američkim Državama, sastao sa glavnim direktorom za Evropu i politiku NATO-a Altonom V. Bulandom.

Haradinaj je na Fejsbuku objavio objavio snimak sa prijema u Pentagonu i napisao je da je tražio da se pokrene proces članstva Kosova u NATO-u.

Dodao je da su tzv. Kosovo i njegova vojska spremni da budu članice rame uz rame sa Amerikom i drugim zemljama koje su sastavni deo Severnoatlantske alijanse.

Tzv. Kosovo, inače, prema međunarodnim propisima nema pravo na sopstvenu vojsku, iako svim silama, uz pomoć zapadnih saveznika pokušava da se militarizuje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading