tirana
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ističe se da je Živorad N. mir pronašao u Mitrovici, gde je godinama prodavao na lokalnoj pijaci, da bi juče bio uhapšen pod optužbama za navodni ratni zločin.

– Živoradu i ljudima poput njega izgleda ne može da se oprosti to što su, uprkos svim strahotama koje su on i njegovi sugrađani srpske nacionalnosti preživeli u Vučitrnu, odlučili da ostanu na Kosovu i Metohiji – navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će na kraju Kurti i, kako je navedeno, njegovo inkvizitorsko pravosuđe za ratne zločine goniti i one koji nisu bili ni rođeni u vreme sukoba na Kosovu i Metohiji jer u njegovim očima svi Srbi su zločinci i vredni progona samim tim što su pripadnici srpskog naroda.

– Na desetine Srba u prošlosti su hapšeni zbog sumnje da su navodno počinili ratne zločince da bi se nedugo zatim ispostavilo da su krivi samo zato što je neko bacio oko na njihovu imovinu ili zato što su nekada nekog pogledali popreko. Ova vrsta pravnog linča i zastrašivanja ljudi ne događa se nigde u Evropi osim na Kosovu i Metohiji i ako neko misli da će Srbi, koji tamo opstaju uprkos svom nasilju i pritiscima Kurtijevog režima, napustiti pognute glave svoja ognjišta, ne poznaju Srbe – dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije su poručili da zahtevaju da međunarodna zajednica Srbima na Kosovu i Metohiji konačno počne da garantuje minimum ljudskih i građanskih prava i uslova za dostojanstven život i da spreči zločince iz Prištine da bez dokaza hapse i maltretiraju ljude.

– Kancelarija za Kosovo i Metohiju je uhapšenom Srbinu obezbedila advokata i pružiće mu, kao što je to činila u sličnim slučajevima u prošlosti, svu neophodnu podršku i pomoć – dodaje se u saopštenju.

Tzv. kosovska policija saopštila je juče da je u severnom delu Kosovske Mitrovice uhapsila Srbina Ž.N. (70), osumnjičenog da je počinio navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Kako se navodi u saopštenju, Ž.N. je uhapšen zbog navodnog „ratnog zločina protiv civilnog stanovništva – seksualno nasilje“ tokom 1999. godine u opštini Vučitrn.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading