Aljbin Kurti
Foto: Alo/Printscreen

- Saslušanje je održano. Po proceduri Bugarske sada čekamo rok od tri dana za saglasnost mog klijenta koju je dao da po ubrzanom postupku ode u Italiju. Nakon tri dana bugarske vlasti će kontaktirati nadležne u Italiji za izvršenje pojednostavljenog izručenja, kako bi se gospodin Krasnići pojavio pred italijanskim vlastima - rekao je njegov advokat Tritan Hamitaj.

Dodaje da Krasnići nema direktne veze sa događajem za koji ga optužuje italijanska država, te da nije reč o švercu maloletnika.

- Ispada da se neki sportisti nisu vratili na Kosovo, jer su dobili azil zbog maloletnosti. Gospodin Krasnići nema pojma da se ovi sportisti nisu vratili na Kosovo, niti kako su dobijene vize, on je samo ponudio prevoz kao partner u ovoj transportnoj kompaniji. Indirektno je deo svega ovoga - kazao je Hamitaj.

Inače, šef KRU „Đakovica“ Hasan Krasnići optužen je da je navodno krijumčario maloletne osobe, kao akcionar u transportnoj kompaniji, šaljući sportiste u Italiju. Sumnja se da se, kada su ušli u Italiju 2022. godine, sportisti nikada nisu vratili na tzv. Kosovo.

Hamitaj dodaje da su italijanske vlasti nakon sprovedenih istraga ocenile da Krasnići treba da objasni okolnosti ugovaranja prevoznih sredstava od strane sportskih klubova i njegovu ulogu u saznanju ili nepoznavanju nepravilnosti pri dobijanju viza.

Krasnići je, inače, bio i kandidat Samoopredeljenja za poslanika.

Kosovo onlajn

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading