erdogan
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

On je na taj način prokomentarisao vest da je stigao turski kontingent Kfora, koji će zameniti jedinicu italijanskih trupa koja je ranije bila raspoređena kao deo Rezervnih snaga dodeljenih toj misiji.

- I komandant KFOR-a je turski general i do sada je pokazao da ima nameru da korektno obavlja posao koji mu je namjenjen i nadam se da će u potpunosti poštovati mandat i ovlašćenja koja ima isključivo u skladu sa rezolucijom 1244 SBUN – poručio je Marinković i dodao:

džo bajden, amerika uvodi sankcije kurtiju

 

 

- Takođe smatram da će dobri odnosi između predsednika Vučića i predsednika Erdogana uticati da turski kontigent koji je zamenio Italijane nastavi sa profesionalnim obavljanjem dužnosti. Prvenstveno mislim na činjenicu da im je ključna dužnost da obezbede mir i spreče svaku vrsti sukoba i agresije koja se nažalost u kontinuitetu dešava pod vlašću Aljbjna Kurtija.

On za Alo! ističe da KFOR ima ovlašćenja da u punom kapacitetu obezebedi normalno funkcionisanje i bezbednost svima u našoj pokrajini.

- Svakako je potrebno da budemo oprezni i spremni da reagujemo u diplomatskom smislu na svako činjenje ili još gore nečinjenje u procesu implementacije rezolucije 1244 SBUN – zaključuje Marinković.

Inače, u saopštenju KFOR-a se navodi da raspoređivanje turskog kontingenta odražava "čvrstu posvećenost Kfora da nastavi da pruža sigurno i bezbedno okruženje za dobrobit svih zajednica na KiM i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno, u skladu sa svojim mandatom UN zasnovanim na bezbednosti Ujedinjenih nacija Rezolucija Saveta 1244 iz 1999. godine".

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal VLADIMIR ORLIĆ U RINGU: Neostvarena želja mi je… Celu emisiju “U ringu” pogledajte na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #aloonline #vladimirorlic #fypシ゚viral #fypシ #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading