ilon mask
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Frederic Legrand - COMEO

Društvena mreža "X", poznatija kao nekadašnji Tviter, nedavno je obustavila mogućnost registracije korisnika koji koriste brojeve telefona kosovskih operatera. Ova odluka je naišla na različite reakcije korisnika, a vlasnik društvene mreže, Ilon Mask, preduzeo je konkretne korake kako bi implementirao promene.

 

 

Ilon mask kosovo

Printscreen

 

 

Ilon Mask uklonio samozvanu državu Kosovo
 

Ilon Mask, vlasnik društvene mreže "X", odlučio je da ukloni mogućnost registracije sa brojevima telefona iz samozvane države Kosovo. Umesto toga, korisnici sa teritorije Kosova sada se mogu registrovati koristeći pozivni broj Srbije. Ova odluka izazvala je polemike među korisnicima, ali je jasno da je vlasnik odlučio da podrži zvanične međunarodne standarde.
 

Reakcija korisnika na promene
 

Ilon mask kosovo

Printscreen

 

 

Mnogi korisnici pokušali su da registruju svoje nove naloge koristeći brojeve telefona sa Kosova, međutim, nisu bili uspešni. Ovo je izazvalo diskusiju o statusu Kosova na ovoj društvenoj mreži. Korisnici su primetili da samozvano Kosovo nije ni na spisku postojećih zemalja, dok se Srbija nalazi na listi podržanih zemalja.

Podrška za odluku vlasnika društvene mreže
 

Ilon mask kosovo

Printscreen

 

 

Ova situacija dodatno je istakla pitanje statusa Kosova, ali je takođe potvrdila podršku vlasnika društvene mreže "X" zvaničnim međunarodnim priznanjima. Registracija korisnika sa pozivnim brojem Srbije postala je jedina opcija za građane Kosova koji žele da se pridruže ovoj društvenoj mreži.

Inače, kako se može videti i na fotografijama, u pitanju je vest iz 2022. godine.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Viktor

26.02.2024 10:18

Bravo Srbine.Krv nije voda.Velika je srpska dusa i zemlja i nebo u nju stane.

sara

26.02.2024 10:49

Bravo Makse za ispravan stav i pozivamo te u goste, kao drag prijatelj!!!!.