Džavit Haljiti i Aljbin Kurti
Foto: Alo/Printscreen

„Oni imaju SAD za partnera i najvećeg prijatelja, ali avanturistički političari koji ne grade dugoročne i jasne političke strategije su, čini se, povredili poverenje i odnose izgrađene teškim radom i krvlju sa Sjedinjenim Državama - rekao je on i dodao da lažni premijer "treba veoma ozbiljno da shvati primedbe naših strateških partnera i da promeni politički kurs u vezi sa dijalogom i regionalnom bezbednošću".

On ističe da treba da postoji zabrinutost zbog izjava međunarodnih partnera, dodajući da to nisu izjave političkog analitičara.

„Izjave predstavnika Vlade i predsednika SAD nisu izjave političkog analitičara plaćenog da manipuliše biračkim telom, već potiču iz državne politike, stoga bi svi trebalo da budemo zabrinuti za politički kurs Vlade tzv. Kosova i njenih političkih eksponenta koji s vremena na vreme daju akcije i izjave koje nisu dobro promišljene i suprotne strategiji SAD i EU u pogledu budućnosti Kosova i našeg regiona za zajedničku integraciju u EU“, rekao je on.

Haljiti kaže da se ove primedbe tzv. Kosovu upućuju zbog neodgovornih mana i grešaka vlasti, a ne opozicije.

„Kurti mora da shvati da on nije u opoziciji, već je on prvi i najvažniji radnik u službi tzv. Kosova, njenih građana. Dakle, čak i primedbe koje se upućuju Kosovu su zbog mana, grešaka i avanturističkih i neodgovornih postupaka vlasti, a ne opozicije - rekao je on između ostalog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading