Aljbin Kurti
Foto: EPA/EPA/MILAN KAMMERMAYER

Oni su očajni jer većina njih nije u mogućnosti zbog već otežanog života i lošeg zdravstvenog stanja da odlazi u centralnu Srbiju.

Majka deteta sa smetnjama u razvoju Ivana Rakić postavlja pitanje kome smetaju i koga ugrožavaju deca sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom, pa je neophodno oduzeti im životna sredstva.

- Ovo što nam danas rade je sramno i neljudski, ne mogu naći reči kojima bih se izrazila. Čemu služe međunarodne misije na KiM koje ne preduzimaju apsolutno ništa za ljudska prava najugroženijih osoba. Nikada nam nisu ni pomogli, a sada diplomatski ćute kada se ukida jedina pomoć koju dobijamo za ovu decu. Opstanak zavisi od primanja i dobijanja pomoći iz Srbije, a to su tuđa nega i pomoć, dečji dodatak, socijalna pomoć, minimalne plate i penzije. To malo od čega žive, i to im je uskraćeno. To nije samo bruka i sramota Prištine koja demonstrira silu na najslabijima, to je bruka i sramota međunarodne zajednice koja ih podržava u ovome da se naša deca pate pored svih borbi. Ovi jadni roditelji, pored svih ovih nemira i celokupne borbe, žive u strahu 25 godina, do sada bez lekova, namirnica, a sada i bez jedine pomoći koju nam Srbija pruža - navela je ona.

Zdravstveni radnici: Ugrožena nam je egzistencija

Zdravstveni radnici iz centralnog Kosova okupili su se juče ispred Pošte u Gračanici kako bi izrazili negodovanje zbog odluke Centralne banke Kosova o zabrani platnog prometa u dinarima i poručili da su zabrinuti kako za svoju, tako i za egzistenciju pacijenata, koji su, kako kažu, u mnogo težem položaju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading