Aljbin kurti
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

''Jao. Čovek Aljbina Kurtija, Besnik Bisljimi, sada napada Lajčaka. Kurti i Osmani udaljavaju sve strane" napisao je Grenel na svom nalogu na mreži "Iks" (nekadašnji Tviter).

 

Ričard Grenel, bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine,nazvao je ''napadom'' izjave zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija o sastanku specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predstavnicima Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacije Srba sa KiM.

 

Prethodno je Bisljimi kritikovao Lajčaka jer u svojoj objavi o sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa EU (NKEU) nije spomenuo da se radi o NKEU iz Srbije, tvrdeći da to pokazuje da Lajčakov pristup prema stranama u procesu normalizacije odnosa "nije fer i neutralan".

Bisljimi je to napisao na platformi Iks, nakon što je Lajčak na svom nalogu na istoj društvenoj mreži saopštio da je imao vrlo koristan sastanak sa predstavicima NKEU u Briselu za koji je rekao da je uvek od pomoći "čuti glasove sa terena", i uz to objavio fotografiju sa sastanka.

Koordinator Nacionalnog konventa za Poglavlje 35 Dragiša Mijačić u utorak je saopštio da su članovi Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacija Srba sa Kosova i Metohije boravili u Briselu, kako bi zvaničnike EU upoznali sa izazovima sa kojima se susreće srpska zajednica u pokrajini.

On je naveo u objavi na platformi X, da je delegacija u Briselu razgovarala sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, poslanicima Evropskog parlamenta, predstavnicima Evropske komisije i zemalja članica, kao i sa drugim zvaničnicima.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Zakuvavanje Radoslav Milojčić Kena: Zagorela jaja na oko Celu emisiju Zakuvavanje možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading