Protest
Foto: Alo/Alo!

- To je najbolji pokazatelj raspoloženja, verovatno će se neko ipak zapitati šta se to tamo događa. Čuvena floskula "zavadi pa vladaj" očigledno da na ovom delu teritorije Kosova ne može da prođe i to mora da bude uvaženo. Ne možete silom da slomite volju naroda, imamo u istoriji bezbroj primera da je narodna volja i sila mnogo jača od bilo koje puške, tenka ili bombe - rekao je on za Tanjug.

Rakić smatra da će nakon ovog masovnog protesta Srba na KiM neko u međunarodnoj zajednici razmisliti o tome da li da se menja politika i prema Prištini i prema celom problemu KiM.

Komentarišući izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da odluka o evru kao jedinoj valuti na KiM ne može da bude poništena i saopštenje tzv. centralne banke u Prištini da prelazni period za primenu uredbe ne može da traje duže od tri meseca, Rakić je ocenio da će biti teških posledica po srpski narod na severu KiM, kao i pojedinačnih incidenata i protesta, ali da smatra da će Srbija uspeti na pravi način da odgovori i, uz dosta muke, obezbedi normalan život stanovništvu na severu pokrajine.

- Očekujem da će uslediti novi pokušaji da se oteža život Srba na severu Kosova, da će sad nastupiti neko ubrzanje. Mislim da će to trajati sve do izbora u SAD - smatra on i dodaje da će vlast u Beogradu vući racionalne poteze koji će biti u interesu Srba na KiM i Srbije.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading