NOVA PROVOKACIJA U ZUBINOM POTOKU Kurtijeva policija postavila tablu "Republika Kosovo"
Foto: EPA/EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ranije je na tom mestu bila tabla sa ćiriličnim natpisom, a ona je polomljena u avgustu prošle godine, prenosi portal Kosovo onlajn.

Tada je gradonačelnik Izmir Zećiri tvrdio da je ćirilični natpis na zgradi opštine oborio vetar, i da će se čim se steknu uslovi natpis biti popravljen.

On je tada u izjavi za TV Kljan Kosova odbacio navode da je neko namerno uklonio natpis opštine koji je bio na ćiriličnom pismu.

- Slova je oborio vetar, ne stoji tvrdnja da ih je policija uklonila. Kada se steknu uslovi, natpis će biti popravljen - rekao je on, prenosi portal Kosovo onlajn.

S druge strane, predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović izjavio je za Kosovo onlajn da je policija polomila tablu na opštinskoj zgradi koja je bila na ćiriličnom pismu i istakao da je to još jedna poruka Srbima da ih prištinske vlasti ne žele na KiM.  

- U vreme vikenda ne protestujemo ispred opštine, tu smo petkom do 15 sati i dolazimo u ponedeljak ujutru. Tokom vikenda kosovska policija je polomila tablu sa natpisom na ćiriličnom pismu na ulazu u zgradu opštine Zubin Potok. Tabla je polomljena, iščupana sa zida, a nalazila se par metara iznad ulaza - rekao je tada Vulović. 

Ovo nije bio jedini incident otkako je tzv. kosovska policija zauzela opštinsku zgradu u Zubinom Potoku.

Kosovo onlajn je 24. decembra ekskluzivno objavio da je i kancelarija Unmika bila obijena nakon ulaska pripadnika tzv. kosovske policije, a iz kancelarije su bili ukradeni kancelarijski nameštaj, frižider i drugi predmeti.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading