aljbin kurti
Foto: Tanjug

"Stoga, EU poziva Kosovo da izbegava jednostrane akcije koje bi mogle da podignu tenzije i da se bavi ovim pitanjima kroz dijalog pod posredovanjem EU", saopštio je portparol EU Peter Stano.

Podrška ambasadora Nemačke

Na ovo saopštenje reagovao je i nemački ambasador u Prištini, koji je u svojoj objavi na mreži Iks podržao stav koji je izneo Stano.

Ambasador Jern Rode ocenio da su Kurtijevi jednostrani potezi "dolivanje ulja na vatru".

"Opet, u potpunosti podržavam ovu izjavu! Jednostrane mere samo dolivaju ulje na vatru i upravo su suprotne od smanjenja tenzija. Dijalog koji vodi EU između tzv. Kosova i Srbije je jedini odgovarajući forum za rešavanje ovih pitanja.", istakao je Rode u svojoj objavi.

Printscreen

Printscreen

 

Kurtijevo maslo za haos na Balkanu

Podsetimo tzv. kosovska policija u petak je upala u kancelarije Privremenih organa opština Peć (u Goraždevcu), Istok (u mestu Osojane) i Klina (u selu Vidanje) i zatvorila te opštine.

Lažni premijer Aljbin Kurti neprestano šalje svoje specijalne snage s dugim cevima na Srbe i njihove institucije na severu KiM što je izazvalo oštre kritike Zapada. 

Kurtijevi specijalci zatvorili su srpske opštine u Metohiji, koja je tokom sukoba 1999, a potom i tokom pogroma 2004. godine etnički očišćena od Srba.

Teškom mukom, neki su se u malom broju vratili na svoja ognjišta i u povratnička naselja, gde im je život garantovala i međunarodna zajednica. Sada ih Kurti policijom, dugim cevima i oklopnim vozilima ponovo proteruje.

Ministar lažne države Kosovo, odnosno tzv. kosovske policije Dželjalj Svečlja „pohvalio“ se na Fejsbuku da su zajedničkom akcijom policije, tužilaštva i tzv. obaveštajne agencije zatvorene "paralelne strukture Srbije koje su delovale u okviru (tzv.) Kosova".

- Zatvorena je ilegalna opština Peć u Goraždevcu, opština Istok u Osojanu i opština Klina u Vidanji - naveo je ministar policije tzv. Kosova Dželjalj Svečlja, koji se na društvenim mrežama hvali svim jednostranim i nasilnim akcijama usmerenim protiv Srba.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Lutvo

04.02.2024 11:24

Тај мали Хитлер ( Курти) игра се главом, али видећемо, докле.