SRBI OTKRILI ŠTA IM JE RADILA KURTIJEVA POLICIJA Da užas bude veći, ovim se Svečlja još i hvali
Foto: EPA/EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ministar lažne države Kosovo, odnosno tzv. kosovske policije Dželjalj Svečlja „pohvalio“ se na Fejsbuku da je zajedničkom akcijom policije, tužilaštva i tzv. obaveštajne agencije.

Kako je naveo, policija danas zatvorila "paralelne strukture Srbije koje su delovale u okviru (tzv.) Kosova".

- Zatvorena je ilegalna opština Peć u Goraždevcu, opština Istok u Osojanu i opština Klina u Vidanji - naveo je ministar policije tzv. Kosova Dželjalj Svečlja, koji se na društvenim mrežama hvali svim jednostranim i nasilnim akcijama usmerenim protiv Srba.

Istovremeno, iz takozvanog kosovskog tužilaštva saopšteno je da je privedeno, pa pušteno sedam osoba „posle razgovora u policiji“.

- Držali su nas na ispitivanju više od dva sata. Prethodno su u devet sati upali u prostorije Privremenog organa opštine Istok u Osojanu, gde su do tri sata popodne pretresali, odneli su svu dokumentaciju i opremu, a nas troje, koliko nas je bilo tu, odveli su na ispitivanje koje je trajalo duže od dva sata - kazao je "Novostima" Kosta Belošević, predsednik Privremenog organa opštine Istok, sa sedištem u Osojanu.

Na pitanje da li su ih u policiji fizički maltretirali, Belošević kaže da nisu, ali da su ih pripadnici tzv. kosovske policije provocirali.

Podsetimo, tzv. kosovski specijalci naoružani dugim cevima jutros su upali u prostorije privremenih organa metohijskih opština Peć, Istok i Klina odakle su oduzeli svu dokumentaciju i opremu, a objekte zatvorili.

Predsednike Privremenih organa i članove, njih sedmoro, su priveli na višesatni informativni razgovor, a nekima od njih su oduzeli i mobilne telefone, prenose Novosti.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading