šmrkanje leposavić
Foto: Alo/Printscreen/Nacionale.com

 Iako albanski portal Nacionale nije objavio imena “šmrkača”, na snimku se jasno čuje kako govore srpski, što ukazuje da je reč o Kurtijevim Srbima koji su pristali da rade u opštini za Kurtijevog gradonačelnika.

Prenosimo vam tekst koji se od sinoć deli albanskim medijima.

Čini se da je kokain u opštini Leposavić tokom zatvaranja Ljuljzima Hetemija bio prilično prisutan.

Pored smenjene potpredsednice Leposavića Dragane Miletić, tu su i drugi radnici koji su plaćeni iz budžeta tzv. Kosovo. Čak dvojica radnika uzimaju drogu u istoj kancelariji u kojoj je viđena kako konzumira kokain već otpuštena potpredsednica Miletić.

Nacionale takođe ima imena ovih opštinskih radnika, ali ih neće objaviti kako ne bi uticao na istrage Tužilaštva.

Pored radnika, Nacional je iz sopstvenih sredstava obezbedio i druge slike na kojima se vide i drugi radnici opštine. Čak se sumnja da se na snimku koji ćete videti u nastavku naći i srpski policajac inicijala P.R.

List je potvrdio da se na spiskovima policije u Leposaviću nalazi policajac sa istim podacima kao i mi. Tako se pojavljuje na spiskovima policijskih službenika. Međutim, nećemo objavljivati ime policajca, dok ne bude potvrda institucija koje imaju ime.

Da bi mogao biti policajac, to potvrđuju i ironije i uvrede koje su drugi ljudi uputili policiji na drugom snimku gde se konzumira droga.

Gazeta Nacionale je sve ove materijale već dostavila bezbednosnim i pravosudnim institucijama, a one su nastavile istrage za izvršenje krivičnih dela koja su sankcionisana Krivičnim zakonikom tzv. Kosova.

S druge strane, nakon objavljivanja snimka od strane Nacionalea, zamenica gradonačelnika Leposavića Dragana Miletić dobila je otkaz.

Međutim, predsednik opštineLjuljzim Hetemi upozorio je da će svi oni za koje se dokaže da su umešani u ovakve akcije biti otpušteni.

Tužilaštvo u Mitrovici je, pak, izdalo saopštenje kojim potvrđuje pokretanje istrage.

„Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštava mišljenje da je u vezi sa objavljivanjem video snimka Nacionalnog portala, objavljenog 29.01.2024. za istragu trgovine narkoticima (DHTN) u Prištini, da preduzme sve istražne radnje u vezi sa istragom ovog slučaja, koji se odnosi na umešana lica koja se vide na objavljenim video snimcima, uključujući identifikaciju svih lica, zatim prikupljanje dokaza – video snimaka Nacionalnog portala, i drugih relevantnih dokaza koji su neophodni za istragu i rasvetljavanje ovog slučaja, u pogledu krivičnog dela „Neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga, psihotropnih i analognih supstanci“ iz člana 267 u odnosu na član 275 stav 1 tačka 1.2 Krivičnog zakona tzv. Republike Kosovo“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading