Erdogan
Foto: EPA/EPA

- Turska je i do sada naoružavala albanski separtistički pokret, iako su svesni da time krše Rezoluciju 1244. Za Tursku je takozvana država važna pozicija gde mogu da plasiraju svoje naoružanje. Ono što je bitno napomenuti jeste da ovo može da poremeti bezbednosnu ravnotežu i odvede region u provaliju - upozorio je on i dodao da privremene prištinske institucije oružje dobijaju i od Nemačke, Velike Britanije i SAD.

Karanović je, komentarišući to što su lažna država Kosovo i Turska potpisali okvirni vojni sporazum o produbljivanju saradnje, poručio da mi još ne znamo šta ovaj sporazum tačno podrazumeva.

ERDOGANOV POGLED KA KOSOVU Karanović za Alo!: Ovo može da poremeti bezbednosnu ravnotežu

Alo

 

- U pitanju je okvirni sporazum nakon kojeg se potpisuju konkretni sporazumi. Ne smemo zaboraviti da je takozvana država od Turske kupila dronove "bajraktare". Doduše, ovi dronovi su se jako loše pokazali u Ukrajini, ruska vojska je većinu njih uništila – istakao je on.

Karanović je naveo i da Turska podržava lažnu državu jer je vidi kao svoju zonu interesa.

- Iste stavove imaju i prema Albaniji. Redžep Tajip Erdogan u proteklih desetak godina otvara nekoliko frontova i ima nekoliko zona svog interesa, tu su najpre Libija, Sirija i Palestina, ali i Jugoistočna Evropa, a tu najpre mislim na lažnu državu Kosovo i na Albaniju – poručio je on.

Ejup Maćedonci

Facebook printscreen

 

 

Podsetimo, Priština i Ankara potpisale su u prestonici Turske sporazum o vojnoj saradnji.

Takozvani ministar odbrane Ejup Maćedonci najavio je da pored kulturne povezanosti Priština i Ankara imaju blisku vojnu saradnju, sa ciljem da "zajednički doprinesu održavanju mira i stabilnosti u regionu i šire", prenela je Koha.

- Potpisali smo okvirni vojni sporazum za produbljivanje vojne saradnje u mnogim pravcima. Razmena vojnog osoblja, obrazovanje, zajednička obuka, ulaganja u odbrambenu industriju, kao i zdravstveni tretman pripadnika KSB-a u Turskoj su neka od pitanja o kojima smo razgovarali i kroz potpisani sporazum otvaramo put procesu za njihovu realizaciju - napisao je Maćedonci na društvenim mrežama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading