"NAMERA PRIŠTINE DA UKINE DINAR JE OPASNA" Čović: Kurti pritiscima nastoji da napravi novu realnost
Foto: Alo

- Ovo sa dinarom i Telekomom je tehnologija koja se primenjuje od 1999. godine i sastoji se u tome da se priča o normalizaciji i sporazumima ali nema iskrene namere da se oni sprovedu. Kolektivni Zapad forsira sporazum i podržava stranu u sporazumu koja nikada neće sprovesti delove sporazuma a to je u ovom slučaju prištinska strana a na nas vrše stalni pritisak da sprovedemo delove sporazuma i dodatno ugrozimo svoju poziciju - rekao je on za Jutarnji dnevnik RTS-a, a preneo Tanjug.

Ocenio je da poruke Zapada nisu iskrene jer kada oni Kurtija zamole da do daljnjeg povuče odluku o dinaru ne kažu da se ona ukine trajno, što prema njegovim rečima znači da je takva odluka negde već dogovorena i da je samo pitanje vremena kada će biti primenjena.

Foto: Printscreen/TV Prva

 

Na pitanje šta Beograd može da uradi u sadašnjoj situaciji, rekao je da Beograd već preduzima ono što je diplomatski moguće ali da mora biti još aktivniji.

- To uopšte nije lako. Moramo i da probamo da inicijativu prebacimo na našu stranu ali sadašnji trenutak u svetu je izazovan i težak, pun propagande. Ovo nije proces koji će kratko trajati i na to moramo da budemo spremni - rekao je on.

Dodao je da mora da se vodi računa o bezbednosti i opstanku Srba na prostoru Kosova i Metohije jer, kako je rekao, ideja nekih je da ih tamo ne bude. Prema njegovim rečima valjalo bi ponovo vratiti u priču povratak predstavnika srpske nacionalne zajednice na Kosovo i Metohiji.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Moja žena nije srećna: Husein Memić u Zakuvavanju 🧑‍🍳 Celu emisiju možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ #huseinmemic #zakuvavanje #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fyp #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading