Petar Petković
Foto: Promo/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

On je tom prilikom istakao da bi najnovija odluka prištinskog režima da od 1. februara ukine platni promet sa centralnom Srbijom i dinar kao sredstvo plaćanja na KiM, n, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Petković je istakao da su Srbi na Kosovu i Metohiji do danas bili izloženi raznim vidovima institucionalnog nasilja od strane Prištine, ali da bi prekid novčanih tokova sa centralnom Srbijom učinio nemogućim njihov život na Kosovu i Metohiji, doveo u pitanje funkcionisanje bolnica, vrtića, škola.

- Reč je o brutalnom udaru na dijalog i još jednom potkopavanju procesa fomiranja ZSO od strane Prištine, s obzirom na to da je finansijska podrška Srbima predviđena potpisanim sporazumima o nadležnostima ZSO - istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Petković je Košara upoznao i sa prikupljenim potpisima za peticije za smenu lažnih i nelegitimnih gradonačelnika i odbornika u četiri opštine na severu KiM, izrazivši očekivanja da će lažni gradonačelnici i odbornici podneti ostavke u najskorije moguće vreme, s obzirom da su Srbi još jednom pokazali da ih na tim mestima ne žele.

On je naglasio da je prikupljeno više potpisa nego što je potrebno, odnosno više od 20 odsto od ukupnog broja upisanih birača, što nedvosmisleno pokazuje volju srpskog naroda.

Kako se navodi Petković je naglasio i da Beograd, uprkos teroru, nasilju i stalnim krizama izazvanim od strane Kurtijevog režima, ostaje posvećen dijalogu kao jedinom putu ka održivom miru i normalizaciji odnosa.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal NOVA VLADA DA RAZMISLI O LITIJUMU Vučić: Ne plašim se hajke neodgovornih ljudi #aleksandarvucic #srbija #litijum #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading