Opljačaka kuća
Foto: Printscreen/Kancelarija za KiM

Većina Srba iz tog metohijskog sela praznike je provela s rodbinom u centralnoj Srbiji, a po povratku je ustanovljeno je da su iz dve kuće ukradeni nameštaj, priključne poljoprivredne mašine i drva za ogrev.

- Reč je očito o organizovanoj akciji u kojoj je učestvovavalo više lica, a Srbi povratnici u Ljuboždi revoltirani su, ne samo činjenicom  da je oštećenim porodicama naneta velika materijalna šteta, već i time što se ovaj besprizoran i drzak napad dogodio u vreme najradosnijeg hrišćanskog praznika, kada su i Srbi i Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji upućivali isključivo poruke mira i tolerancije - navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije traže da provalnici budu najhitnije identifikovani i privedeni pravdi.

- Zahtevamo da provalnici budu najhitnije identifikovani i privedeni pravdi, jer u suprotnom ovaj incident biće još jedna potvrda da je na Kosovu i Metohiji u toku organizovana i iz Prištine inspirisana kampanja zastrašivanja i progona srpskog naroda, posebno povratnika kao najosetljivije kategorije - poručuju iz Kancelarije za KiM.

Jedan od oštećenih Žarko Zarić, nalazi se u pritvoru zbog "isfabrikovanih" optužbi da je učestvovao u zločinima tokom sukoba na Kosovu, te je, ističu, pljačka kuće Zarića je "so na ionako otvorenu ranu".

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju će preko svojih predstavnika na terenu, kao što je do sada činjeno u sličnim prilikama, pružiti pomoć i podršku oštećenim porodicama - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading