Konferencija Petra Petkovića
Foto: Printscreen/Videoplus

 Petković će odgovoriti na sve laži Aljbina Kurtija i Dželjalja Svečlje.

On je rekao da je Kurti danas pokušao da prikrije pravo stanje u Prištini i albanskim sredinama.

"On koristi temu Banjske i napada na dijalog i svega što se odnosi na korake u formiranju ZSO, što jasno ukazuje na to da ne želi da formira ZSO. Aljbin Kurti ne želi normalizaciju odnosa, već isključivo nove krize i napade na sever KiM. Danas je govorio o tome da se Beograd sprema za nove napade na KiM. To je laž i želim sve to da demantujem. Nema nikakvih napad. Jasno je svima da je i nakon Banjske gotovo tri puta smanjen broj Vojske Srbije oko administrativne linije", rekao je.

 "Čuli smo kako je rekao da Radoičić sprema za novi napad na Kosovu, odmah da to demntujem, nema nikakv eobuke na poligonima, ovo je još jedna izmišljotina Aljbina Kurtija", istakao je.

"S kim Kurti da piše statut ZSO? Onaj koji je ne želi? Sproveo je 454 napada i incidenata na srpski narod na KiM. Samo u ovoj godini je bilo 176 napada. Svećlja govori o napadima na kosovsku policiju, ali ne i o napadima na srpski narod, o tome što nam konfiskuju Rajsku banju, što upadaju u magacine i prodavnice i kradu robu. Upravo je Kurti zabranio da srpska roba ulazi na KiM i sada želi da napravi geto na severu KiM", dodao je.

Konferencija Petra Petkovića

Videoplus

 

 

"Kurti želi da menja realnost na terenu iz dana u dan. Na sve načine stvaraju i postavljaju različite policijke punktove koji maltretiraju ljude. Otkad je postavljen punkt na bistričkom mostu imali smo i šest upucavanja Srba samo zato što ljudi prolaze tim delom puta. Beograd se zalaže za dijalog, za nastavak normalizacije. Da vidimo kako možemo da nastavimo, da imamo slobodu kretanja ljudi, a to Kurtija ne interesuje, on bi samo da napada Srbe", dodao je Petkovć.

"Kurti je besan jer je toliki broj Srba izašao na izbore. Išli su peške na glasanje, neke smo morali da vozimo. To što je 24 hiljade Srba izašlo i glasalo. to jest čekali su satima da bi ušetvovali u glasanju jer im je jasno da to pravo ne mpže da im oduzme ALjbin Kurti", rekao jre.

"Ovo je poruka za međunarodnu zajednicu da se vidi šta radi Aljbin Kurti. Sukobi, neprijateljstvo i mržnja je ono što nam ne treba ", istakao je.

"Govori kako će Radoičić da izvede nove napade, kako su planirani napadi u novembru na Zubin Potok, to su apsolutne laži. Kada je reč o Milanu Radoičiću MUP radi svoj posao, ja vam garantujem da nikakvih napada neće biti. Mi smo ozbijna i pravna država, hoćemo "Otvoreni Balkan", normalizaciju odnosa. Nemamo ništa protiv tog naroda, hoćemo da sarađujemo i da vidimo kako možemo da idemo napred" rekao je Petković.

"Za kraj želim da poručim da će Beograd nastaviti da vodi računa o srpskom stanovništvu na Kosovu, i time pokazujemo da sprovodimo našu politiku. Nastavićemo da čuvamo mir i stabilnost i neka rugi vide ko je neodgovoran i ko iznosi laži. Ne vredi ništa Kurtiju da širi laži ako je jasno da nema pomaka u dijalogu. Branićemo i čuvati naš narod pre svega na način  da sačuvamo mir i stabilnost, a ovo što radi Kurti je slika i prilika stanja u Prištini i njegove antisrpske politike", rekao je.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja

23.12.2023 16:17

PETKOVIĆ SE OBATIO JAVNOSTI "Nastavićemo da vodimo računa o srpskom narodu na KiM"