NOVA KURTIJEVA PROVOKACIJA, POKUŠAVA DA DOVRŠI ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA Hoće da uništi srpski Telekom na KiM
Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić istakao je da Aljbin Kurti svaki napad počinje na praznike u nadi da ga Brisel tada ne vidi, u cilju potpunog oduzimanja imovine srpskih firmi.

- Kurtijev pokušaj gašenja dela naše firme i jasno je stavio do znanja svima da želi da nas iskoreni sa KiM. Mi smo sporveli kablovske operatere u enklavama u preko 1500 domaćinstava i sada želi da nam retroaktivno oduzme te operatere. U Prištini je postojao zakon da ako prijavite firmu sa manjom zaradom od 3 miliona evra, ne morate je prijaviti, a onda su taj zakon promenili u nameri da ugase Telekom na KiM. On uvek pokreće neki napad na nas uoči nekih praznika misleći da su u Briselu svi na odmoru i da ga niko ne gleda. Mi poštujemo Briselski sporazum i zbog ovoga je međunarodna zajednica na testu, jer ako kompaniju koja poštuje sporazume ignorišu i puštaju njeno prisilno gašenje staviće svima do znanja na čijoj su strani. Naš centar u Zvečanu bio redovno je podvrgnut pretresu i uznemiravanju od strane Kurtijeve policije - rekao je Lučić za beogradske medije.

On je naveo da ukoliko Telekom ne uspe da dođe do pravde, kompanija će pomoć potražiti na međunarodnim sudovima u cilju očuvanja svog integriteta.

Predsednik odbora za KiM Milovan Drecun poručio je da Kurti pokušava da putem oduzimanja imovine Telekoma i njegovim brisanjem, pokušava da dovrši etničko čišćenje Srba.

- Ovo je humoristika kojom se Kurti koristi je štetna za odnose Beograda i Prištine, takođe odgađa formiranje Zajednice srpskih opština kako bi time trgovao. On zna da Ohridskim sporazumom pokušavaju da nas nateraju da se odreknemo dela svoje teritorije. Na KiM srpskim firmama žele da otmu imovinu, a nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti sve što je bila imovina države Srbije oni us zaplenili i uzeli koa imovinu lažne države, što možemo videti na primeru Trepče. Ovo je samo njihov narod da dovrše etničko čišćenje - zaključio je Drecun.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading