Šalja
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Danas je poslanik Alijanse za budućnost tzv. Kosova Hadži Šalja uhapšen u svom stanu u Prištini.

Šalja je jedan od više od 260 bivših pripadnika terorističke OVK koji su pozvani pred Tužilaštvo u Hagu u svojstvu osumnjičenih ili svedoka.

Među njima su takođe i Ramuš Haradinaj i Redžep Seljimij, kao i Saljih Mustafa koji je osuđen na 26 godina robije.

Prema navodima drugih svedoka, Haradinaj je učestovovao u ubijanju 47 žrtava, čija su tela otkrivena u masovnoj grobnici u selu Piskote kod Đakovice.

Upućeni su tvrdili da su srpske civile zatvorili u jednoj od kuća u blizini jezera, gde su zlostavljani, a  potom ubijeni.

Postoje spekulacije da je Haradinaj odgovoran za ubistvo 13 žrtava, među kojima su i deca, od kojih je neke, prema tvrdnjama svedoka, lično ubio Haradinaj.

Ti zločini dokazani su svedočenjima žrtava, drugih svedoka i dokumentacijom.

Što se tiče Redžep Seljimija, on isto nije izuzetak u stravičnom zločinu koji je  zajedno sa Agonom Jašrijem počinjen nad Srbima.

Sam Šalja je više puta na društvenim mrežama kačio fotografije i video zapise iz dana kad je zajedno sa već pomenutim pripadnicima tzv. OVK vršio zločine.

U video snimku ispod možemo videti da je, kako je sam i sam napisao iz  1998. godine. U pitanju je mesto Mališeva, u kom su se vršili stravični zločini nad srpskim stanovništvom. Na video snimku se može videti pomenuti Seljimi, kao i mnogi drugi ratni teroristi.

 

 

Takođe, možemo videti da je i često kačio fotografije sa Ramušem Haradinajem, iz perioda tzv. OVK.

 

 

 Podsetimo, u Specijalizovanim većima Kosova u Hagu na suđenju u slučaju „Tači i drugi“, danas će se nastaviti svedočenje Sandre Mičel, bivše službenice Oebsa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading