KURTI SE IŽIVLJAVA NAD SRPSKIM PRITVORENICIMA Advokat: Kostić u lošem zdravstvenom stanju, strahujemo od najgoreg
Foto: Alo

Piše: M. J.

Jedan od srpskih pritvorenika, Zoran Kostić iz Prilužja, optužen je da je navodno počinio ratne zločine u Vučitrnu. Kostić je od 20. septembra u pritvoru u Podujevu, a njegovo zdravstveno stanje je toliko loše da mu život bukvalno visi o koncu.

Advokat Predrag Miljković, kazao je za Kosovo onlajn da se njegov branjenik nalazi u izuzetno lošem zdravstvenom stanju, i da, ukoliko mu se ne dozvoli lečenje u bolnici, plaši se da će se suočiti sa najgorom posledicom.

- Kostić je tri decenije kardiološki pacijent i sudiji sam dao kompletnu medicinsku dokumentaciju. Boluje i od hipertenzije, ima ugrađen stent, njegovo srce radi svega 30 odsto. U noći između 2. i 3. novembra u zatvoru imao je neku vrstu anksioznog ili srčanog napada. Urađen mu je EKG u zatvoru, ali problem je što njemu nikada rezlutati nisu saopšteni, niti je upućen na dalji medicinski tretman - kazao je Miljković i dodao da je Kostić i 5. decembra uoči saslušanja doživeo srčani napad.

Advokat Predrag Miljković

YT/KosovoOnline/Printscreen

 

- Video sam to svojim očima. Naprasno je počeo da ga guši, da ga steže, peče u predelu grudi. Došla je hitna pomoć i odveli su ga u klinički centar. Iz kliničkog centra nakon par sati, kako on kaže, naložili su mu da on mora da ide na test koronografije, međutim koliko znam vratili su ga u pritvor u Podujevo - ističe ovaj advokat.

Kostić je čak i u Kliničkom centru u Prištini doživeo diskriminaciju od medicinskog osoblja.

- Tamo je pet sati sedeo sa vezanim rukama i kazao mi je da se suočio sa nekom vrstom diskriminacije. Medicinsko osoblje je okretalo glavu od njega kada su čuli šta mu se stavlja na teret. Kostić se i danas loše oseća, teško diše, nema kiseonika, boli ga u grudima i ne može da hoda, kaže da mu je isti osećaj kao kada je imao infarkt srca. Apelujem da se Zoran uputi u neku od privatnih bolnica, čije će troškove lečenja snositi porodica kako bi izbegli eventualnu najgoru posledicu - rekao je advokat Miljković.

Zoran je tog 20. septembra ove godine bukvalno otet ispred svoje kuće od strane specijalaca Aljbina Kurtija. Policajci mu čak nisu dozvolili da sa sobom ponese lekove.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Vučević: Nećemo se vratiti u godine žute elite, kada su pljačkali Srbiju! #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #srbija #foryou #fypシ #viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading