Spomen ploča
Foto: Printscreen/Printscreen / SPC

- Zaista mi je žao zbog onoga što se dešava u Prištini. Poštujem sve vojnike koji su pali za svoju otadžbinu, ma kom narodu pripadali. Njihove duše su sada na nebu i mora im se dozvoliti da tamo odmaraju, i da se ne dozvoli da ih iko uznemirava. Uveren sam da spomen ploča treba da se vrati na svoje mesto - rekao je general Jubini za Kosovo onlajn.

General Jubini kaže da je prava tragedija kada neki narod mora da napusti svoju domovinu, a da su Srbi danas suočeni upravo sa takvim stradanjem.

- Srbi su danas narod na KiM koji doživljava tragediju - istakao je ovaj general.

Podsetimo, brigadni general Rafaele Jubini predvodio je italijanski kontigent vojnika u sastavu Kfor i bio komandant italijanske brigade „Folgore“ - 183. padobranski puk u sastavu Kfor. 

GENERAL KOJI JE SPASIO PEĆKU PATRIJARŠIJU SE OGLASIO „Vratite spomenik tamo gde je bio“

Blic/SPC

 

U Martovskom pogromu 2004. godine njegovi vojnici su uspeli da sačuvaju Pećku patrijaršiju, ali i manastire Budisavci i crkvu Biči u opštini Klina. 

Zbog ovih zasluga, Srpska pravoslavna crkva odlikovala je generala Jubinija i njegovu jedinicu najvišim crkvenim odlikovanjem - Ordenom Svetog Save za doprinos zaštiti srpskih manastira na KiM. 

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Celu emisiju "U RINGU" sa Čedomirom Jovanović pogledajte večeras u 20h na našem YT kanalu! #alo #uringu #emosija #čedomirjovanović #fypシ #fypシ゚viral #trend ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading