TAČIJEV TELOHRANITELJ UBIJEN JER JE PREVIŠE ZNAO? Pripadnik terorističke UČK Iljir Kalapeku preminuo, misterija u Skoplju
Foto: EPA/EPA-EFE/Koen van Weel / POOL

Piše: M. J.

Kalapeku, koji je poznat pod nadimkom Tarzan, zbog iznenadnih zdravstvenih problema koji su ga zadesili u Skoplju otišao je do jedne tamošnje bolnice, gde je zadržan na lečenju. Ubrzo je preminuo, a kao uzrok smrti naveden je srčani udar.

„Napustio nas je naš brat, Iljir Kalapeku, naš borac UČK“, naveo je njegov brat Mirsad.

Porodica Tačijevog bivšeg telohranitelja i saborca u terorističkoj organizaciji navela je da ne veruje u zvanični uzrok smrti, pa je od nadležnih u Severnoj Makedoniji ali i na tzv. Kosovu zatražila da sprovedu detaljnu istragu.

Upravo zbog toga što je decenijama bio uz Tačija, tokom ratnih dešavanja i nakon toga, porodica smatra da je Kalapeku ubijen jer je mnogo toga znao.

- Iljir nikada ranije nije bio bolestan, bio je potpuno zdrav. Tražimo da se ispita da li je njegova smrt „delo ljudskih ruku“. Njegovo srce bilo je zdravo. Tražimo da se sve ispita, cela porodica je saglasna u tome - rekao je brat preminulog Tačijevog telohranitelja.

Tzv. kosovska policija saopštila je da istražuje slučaj i da je telo Iljira Kalapekua poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu.

„Odlukom tužioca pokrenut je slučaj i telo preminulog je poslato na obdukciju“, navodi se u izveštaju policije.

Iljir Kalapeku Tarzan bio je član jedinice „Crni tigrovi“ koja je bila deo UČK. Bio je blizak s Ademom Jašarijem, koji je za njega rekao da je „najbolji borac među mlađom gardom“. Jašari ga je jedno vreme držao uz sebe, pa su više puta zajedno vršili napade na srpske vojnike, policajce i civile.

Tači je, takođe, bio u dobrim odnosima s Jašarijem, s kojim se često viđao. Tokom takvog susreta je i došlo do poznanstva s Iljirom, kojeg je kasnije, dok je bio na funkciji premijera i predsednika tzv. Kosova, angažovao za ličnog telohranitelja.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading