KOSMET PREPUN DŽIHADISTA, NAJOPASNIJA TERORISTIČKA GRUPA KATIBA! Vođe albanskih grupa su nekadašnji pripadnici terorističke OVK, ali ima i mlađih ekstremista
Foto: Profimedia/Profimedia

Piše: M. J.

Vođe tih albanskih grupa su nekadašnji pripadnici terorističke OVK, ali među njima ima i mlađih ekstremista koji su ratovali u Siriji i Iraku.

Pojedine grupe nastale su cepanjem organizacije koju je predvodio Ljavdrim Muhadžeri, terorista koji je u Siriji pred kamerama ljudima sekao glave, a koji je tamo poginuo sredinom 2017. godine. Međutim, postoji još jedna ekstremistička grupa koju čine samo Albanci, a o kojoj se vrlo malo zna. Njeno ime je Katiba.

- Neki pripadnici ove grupe su se vratili na Kosovo i Metohiju, a sa sobom su doneli i ratno iskustvo koje su tamo stekli. Te teroriste povratnike prištinske vlasti nisu tretirale na pravi način, mnogima nije ni suđeno. Uključeni su u određene specijalne formacije i samo čekaju naredbu da se pridruže kosovskoj paravojsci. Oni su veoma motivisani za rat protiv Srbije - kazao je kontraobaveštajac u penziji Ljuban Karan.

Printscreen

Printscreen

 

Zvanični podaci govore da se na tzv. Kosovo vratilo blizu 300 terorista, plaćenika koji su ratovali u Siriji i Iraku. Obaveštajni podaci govore da je nekoliko njih nastavilo sa mobilizacijom mladića i to u siromašnim selima u Đakovici, Gnjilanu, Peći i Kačaniku. Proces mobilizacije novih terorista najlakše se odvija upravo u Kačaniku jer je tamo rođen Ljavdrim Muhadžeri, terorista koji je poginuo u Siriji, tokom američkog vazdušnog napada uporišta ISIL.

Posebno je zanimljiva činjenica da je prema navodima medija Muhadžeri radio za američki Kfor u bazi Bondstil i za NATO u Avganistanu. Odatle je otišao u Siriju i Irak. Muhadžerijeva ideja još uvek je živa u njegovom rodnom mestu, ali i u drugim albanskim sredinama.

OVK NAORUŽAO HAMAS

Alo! je pre desetak dana pisao da je veliki deo ilegalnog oružja sa Kosova i Metohije koje je bilo u rukama terorističke OVK završio kod Hamasa. Ovo pokazuju izveštaji stranih obaveštajnih službi koje istražuju odakle Hamas dobija oružje. Američki pukovnik u penziji i nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Donalda Trampa Daglas Makgregor kazao je da je deo oružja sa tzv. Kosova sigurno našao put do Gaze i Hamasa.

Procenjuje se da je na Balkanu trenutno aktivno dvadeset ekstremističkih ćelija čiji je cilj da sprovedu terorističke napade širom Evrope. Italijanske obaveštajne službe upozorile su da ovakvih ćelija najviše ima na teritoriji lažne države Kosovo, ali da su prisutni i u Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji, BiH i Severnoj Makedoniji.

Prema obaveštajnim podacima bezbednosnih službi sa Balkana, ekstremističke grupe veoma su aktivne među migrantima, koji su u poslednjih nekoliko godina nadirali sa svih strana. Italijanske bezbednosne strukture, koje su upozorile na opasnost od ekstremističkih ćelija, ukazuju na postojanje jakih međuetničkih veza unutar organizacija. 

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading