NASTAVLJA SE TEROR ALJBINA KURTIJA Srpskim pritvorenicima Priština zabranjuje hranu i lekove
Foto: Printscreen

Piše: M. J.

Oni su za Kosovo onlajn rekli da se uhapšeni Srbi nalaze u pritvorskoj jedinici visokog rizika gde im je, između ostalog, zabranjeno da govore srpskim jezikom.

- Teraju ih da pričaju albanski, ukoliko neko ne zna albanski, ne može ništa da traži. Oni se međusobno pomažu kako bi bar nešto osnovno dobili, poput hrane. Hladno im je, nemaju grejanje. Ne daju da im se odnese ćebe ili grejalica. Dok je bilo leto, zatvarali su im i rešetke i limena vrata, onda su oni štrajkovali jer se umalo nisu pogušili, a sada rade suprotno, širom otvaraju vrata da bi im bilo hladno. Puno puta im puštaju hladnu vodu za vreme tuširanja - kaže član porodice jednog od uhapšenih Srba, koji iz straha nije želeo da mu se otkriva identitet jer se boji da će srpski pritvorenici zbog toga biti izloženi još većoj torturi.

Srpski pritvorenici ne dobijaju ni redovnu medicinsku terapiju. Zaposleni Srbi u tzv. kosovskoj policiji koji su čuvali pritvorene sklonjeni su i zamenjeni Albancima.

- Hranu za ručak su im prepolovili, ako to može da se nazove hranom uopšte. Među Srbima ima dijabetičara, a za doručak im daju med, krem, džem... Niko ne doručkuje. Smršali su vidno za ovih mesec dana svi - kaže sagovornik, i dodaje da je srpskim pritvorenicima smanjeno i vreme predviđeno za telefonske razgovore.

On ističe da su više puta reagovali i ukazivali na torturu kojoj su Srbi izloženi u pritvorskoj jedinici, ali da niko nije reagovao.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zora

17.11.2023 19:32

Fasista, misli da ce ovakvim postupcima dobiti priznanje Srbije.