Stevo Panderovski
Foto: AP/STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)

Pendarovski je u emisiji "Klik plus" na TV21, između ostalog, rekao da će KiM svakako biti jedna od tema predstojećeg Savet bezbednosti UN.

"Imamo sreće i imamo povoljnu okolnost da smo članovi NATO i primamo brifinge Saveta bezbednosti EU. Pored rata Izrael-Hamas, tema će biti sever Kosova, a tema će biti i Ukrajina. Želimo da pošaljemo više vojnika na Kosovo", najavio je Pendarovski.

Pendarovski je takođe dodao i da se može desiti da susedna Albanija više napreduje od Severne Makedonije na putu ka Evropskoj uniji.

"Plaši me što ne možemo da postignemo unutrašnji nacionalni konsenzus na ključnim raskrsnicama. Možemo da se svađamo o svemu, ali ne treba o nacionalnim interesima", navodi Pendarovski.

Prema njegovim rečima, u jesen 2019. godine izneo je zahtev za novu metodologiju i bilo je jasno da Severna Makedonija neće dobiti zeleno svetlo.

"Na zahtev nekoliko političkih partija, sazvali smo sastanak na kome smo rekli da ponovo potvrdimo našu posvećenost članstvu u EU. Šta god da se desi, mi smo za EU. Debata je trajala manje od sat vremena. Imali smo veoma konstruktivan sastanak. Niko nije imao problema, sve dok su otišli kući i onda su krenule optužbe", rekao je Pendarovski.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading