Pucnjava u Banjskoj
Foto: AP/Tanjug/Ap

"Ono što se dogodilo u nedelju, 24. septembra, bio je otvoreni akt agresije Srbije na Kosovo“, rekla je Gervala u izjavi za Gardijan, tvrdeći da je "to dokazano i proteklih dana brdom dokaza".

Kako je navela, tzv. kosovske institucije "svakodnevno otkrivaju sve više naoružanja i vojne opreme u mestima severnog dela Kosova".

Ponavlja optužbu da Srbija stoji iza, kako kaže, "terorističkog napada", navodeći da ne postoje dve strane u ovoj eskalaciji koja predstavlja pretnju ne samo za tzv. Kosovo, već i za ceo region.

"Cilj ove agresije je bio okupacija severnog Kosova i nametanje podele, što je cilj za koji su zvaničnici Vlade Srbije, otvoreno i tajno, godinama radili", navela je Gervala.

Prema njenim rečima, dok se Kosovo u Briselu "angažovalo u onome što se zove dijalog o normalizaciji", Srbija se, kaže, "spremala za invaziju na Kosovo", te da napad u Banjskoj nije uspeo samo zahvaljujući profesionalnoj i blagovremenoj reakciji kosovske policije.

"Sada ništa ne može da ostane kao što je bilo. Moramo da vidimo jasne akcije EU i Zapada protiv Srbije. Neshvatljivo je kako je Kosovo još uvek sankcionisano od strane EU zbog sprovođenja vladavine prava, dok se Srbija toleriše u agresiji u stilu Donbasa", rekla je Gervala.

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading