Skup podrške Velikoj Albaniji
Foto: Alo/Alo

"Ako se ZSO formira na Kosovu, sukob će se nastaviti, jer će Kosovo biti podeljeno po etničkoj osnovi u smislu da će Srbi imati vlast preko Zajednice, Albanci preko institucija Kosova. Oni to imaju u sebi i spremni su na to, jedni se hrane jezikom mržnje prema Albancima, drugi jezikom mržnje prema Srbima i to je gorivo i za jedne i za druge", rekao je Krasnići.

Prema njegovim rečima, čak i ako se postigne dogovor uz uticaj međunarodnog faktora, "dogodiće se neki oblik međunacionalnog sukoba".

"Amerika i međunarodni faktor su takođe bili uključeni u Dejtonski sporazum i zapravo su sponzori sporazuma koji je danas proizveo potpuno nefunkcionalnu državu sa nacionalizmom i međuetničkim problemima mnogo većim nego pre 20 godina. Ne sumnjam niti dovodim u pitanje ove motive međunarodnog faktora, možda međunarodni faktor ne želi da se ponovi Republika Srpska, ali logika je ista i ne postoji način da se izbegne ponavljanje forme", rekao je Krasnići.

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading