Stefan Nedeljković
Foto: Printscreen/Foto: Društvene mreže

Nedeljković važio za izuzetno uzornog mladića i sportistu u Zvečanu i okolini. Sin je uglednog poslovnog čoveka Dragana Nedeljkovića zvanog Katolik, koji je ranije bio predsednik Opštine Zvečan.

Nije želeo da se pomiri sa okupacijom Kosova i Metohije od strane terorista bivše "UČK" preobučen u navodne tzv. kosovske policajce, uzeo je pušku i viteški otišao u boj za slobodu.

Stefan Nedeljković, nekadašnji je pobednik plivanja za Časni krst u jezeru Gazivode 2016. godine, odlikovan od strane episkopa Raško-prizrenskog Teodosija.

Tom prilikom je dobio medaljon sa likom Svetog Nikole, drveni krst do kojeg je prvi doplivao, kao i simboličnu novčanu nagradu.

Podsetimo, pored Stefana u noći između subote i nedelje u selu Banjska nakon sukoba lokalnih Srba i tzv. kosovske policije poginula su još trojica Srba. Nastradali su Igor Milenković i Bojan Mijailović iz Leposavića, dok je identitet trećeg lica zasada nepoznat.

Žali narod i Stefana Nedeljkovića, sina poznatog zvečanskog privrednika.- Ovo je zaista tragedija, mladi životi su oduzeti zbog nepravde i terora koji više nismo mogli da trpimo. A pogotovu oni mladi, željni samo da žive slobodno, da su svoji na svome. Stefan iz Zvečana je otac troje dece, tri maloletne devojčice i iz imućne je porodice, a u napadu mu je ranjen i rođeni brat - pričaju Zvečanci.

 Njihova tela su u kapeli Univerzitetskog centra u Prištini gde će se raditi obdukcija.

- Niko od rodbine još nema snage da ode po njih - kaže rođaka jednog od ubijenih.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading