Kosovska policija
Foto: Alo/Alo

Predsednik Pokreta "Opre Roma" Sebastijan Šerifović rekao je da su kosovski policajci 18. avgusta pretukli Ibrahimovića, nakon privođenja u policijsku stanicu gde je odveden zbog navodnog sukoba sa drugom osobom.

On je u pritvoru proveo celu noć gde je pretučen, a Šerifović kaže da je Ibrahimović pregledan u bolnici u Prištini, gde su potvrđene povrede od udaraca.

"U bolnici je dobio konkretan rezultat zdravstvenog stanja, tačnije stanja tog momenta. Kada smo mi to čuli i videli, počeli smo da istražujemo i odlučili smo da organizujemo ovaj protest zato što nije prvi put da se ovako nešto dešava na Kosovu", rekao je Šerifović, dok se oštećeni Ibrahimović obratio samo na romskom jeziku.

Šerifović je ispričao i šta se tačno dogodilo, podsećajući da u policijskoj stanici postoji i video nadzor i da sve može da se proveri.

"Stavili su ga unutra i prvo čega se seća, jeste da su mu nabili glavu u sto i onda ne zna ko ga je udario i sa koje strane. Ovo je brutalnost. Vi nemate pravo da ga kaznite, imate prava da ga šaljete sudu, imate pravo da ga tužite, da ga sud stavi u zatvor, ne policija, sud ga stavlja u zatvor, sud ga kažnjava. Međutim ovde je napravljena greška jer je policija odlučila da preuzme zakon u svoje ruke i da se iživljava nad jednom osobom", istakao je Šerifović.

On je podsetio da su takvi slučajevi česti, samo ljudi nemaju hrabrosti da dignu glas. 

O prebijanju je upoznat i Policijski inspektorat u Prištini koji je saopštio da je povodom prijavljenog slučaja, pokrenuo istragu, a iz policijske stanice u Gračanici su medijima rekli da se o slučaju neće izjašnjavati 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading