Aljbin Kurti i Besnik Mujeci
Foto: Printscreen/Printscreen

Lider u tome svakako je Aljbin Kurti za kojeg se vezuju brojne afere. Kurti nije umešan samo u finansijske malverzacije već je blizak i narko-dilerima, a ovu tezu potvrđuje i nedavno hapšenje Besnika Mujecija, prištinskog odbornika iz Samoopredeljenja, kod kojeg je policija u Albaniji pronašla drogu vrednu preko 400.000 evra.

Hapšenje dvoje službenika prištinskog ministarstva trgovine, industrije i preduzetništva nepobitno potvrđuje prisutnost kriminala u tamošnjim institucijama kojima, opet, rukovodi Aljbin Kurti. Njima se na teret stavlja da su umešani u zloupotrebu robnih rezervi. Među uhapšenima je i biznismen Ridvan Muharemi, s kojim se Kurti druži i čiji je restoran često posećivao, o čemu svedoče i brojne fotografije.

HAOS U PRIŠTINI Kurtiju će njegovi doći glave: Lažni  premijer okružen narko-dilerima i mafijašima

EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj poručio je nakon hapšenja dvojice zvaničnika u tzv. ministarstvu trgovine da je sazivanje vanredne sednice i izglasavanje nepoverenja vladi jedino rešenje. On je ocenio da je degradacija vlasti dostigla ogromne razmere, kako na unutrašnjem tako i na spoljnom planu.

- Dokle god su toliki vladini funkcioneri i ljudi bliski vlasti i vladajućoj partiji umešani u razne afere, nezabeležene na Kosovu, optužbe se upućuju samo na jednu adresu. Njihov šef i vođa je upravo onaj koji ih je angažovao i dodelio im moć i odgovornost, a on je premijer i predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti - istakao je Haradinaj i dodao da građani imaju „posla sa neodgovornim i nesavesnim čovekom, koji je bolestan od vlasti“.

- Obavezna je hitna mobilizacija svih onih koji vole otadžbinu i zastupaju interese zemlje i građana, bez partijskih razlika i smena ove korumpirane vlade - kazao je Haradinaj.

Smenu Kurtija i njegove korumpirane vlade zatražio je i bivši premijer tzv. Kosova i sadašnji poslanik DSK Avdulah Hoti. On je kazao da je tzv. vlada Aljbina Kurtija izgubila svoj put i da mora da bude smenjena što je pre moguće.

- Smena ove vlade je jedino rešenje. Došli smo do toga da su neke osobe trgovale državnim resursima, robnim rezervama - rekao je Hoti.

Tzv. kosovski demokratski institut saopštio je da su hapšenja osumnjičenih za zloupotrebu javnih rezervi, kojima upravlja tzv. ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine, pokazatelj prisustva korupcije na visokom nivou, čak i u najosetljivijim sferama, koje imaju direktan društveni uticaj na života građana.

Dva dana ćutao

Podsetimo, Kurti je dva dana ćutao o hapšenju svojih saradnika, baš kao što je ostao nem i na hapšenje svog narko-odbornika Besnika Mujecija. Ipak, pritisnut sa svih strana, oglasio se video-porukom u kojoj je podržao tzv. ministarku trgovine, industrije i preduzetništva Rozetu Hajdari, čiju ostavku zahtevaju građani i političari. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading