Aljbin Kurti
Foto: AP/Frederic Sierakowski (STR)

"Šta još treba da se desi da vi koji imate glas, koji imate razum i srce i koji volite Kosovo, budete uvereni da je smena ovog čoveka danas nacionalna dužnost!", napisao je on na Fejsbuku.

Prema rečima Haradinaja, degradacija vlasti je dostigla ogromne razmere, "kako na unutrašnjem tako i na spoljnom planu".

"Dokle god toliki vladini funkcioneri i ljudi bliski vlasti i vladajućoj partiji budu umešani u razne afere, nezabeležene na Kosovu, onda se optužbe upućuju samo na jednu adresu. Njihov šef i vođa je taj koji ih je angažovao, premijer zemlje i predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti", napisao je Haradinaj.

On je naglasio da je rešenje za trenutnu situaciju na KiM izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi i raspisivanje novih izbora.

"S obzirom na to da imamo posla sa čovekom koji je bolestan od vlasti, neodgovoran i nesavestan i koji ne odustaje, obavezna je mobilizacija svih onih koji vole otadžbinu i koji zastupaju interese zemlje i građana, bez partijskih razlika. Sazivanje vanredne sednice za raspuštanje vlade putem glasanja o nepoverenju jedino je rešenje da se spase zemlja i otvori put ka vladi nacionalnog jedinstva i novim izborima", naveo je Haradinaj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading