DR MILOVIĆ DEMANTUJE HOVENIJERA: Mesecima ne dobijamo lekove ni sanitetski materijal
EPA

Milović je istakao da su ugrožena prava svih pacijenata, bez obzira da li su u pitanju Srbi ili Albanci.

„Uz svo poštovanje prema gospodinu Hovenijeriju, moram reći da je realnost na terenu nešto sasvim drugo. Nakon jednostrane odluke Prištine o zabrani ulaska lekova i robe iz centralne Srbije KBC u Kosovskoj Mitrovici svih ovih meseci nije dobio nijedan lek, infuzioni rastvor, niti zavojni odnosno sanitetski materijal. Ono što nas zabrinjava jeste to što zbog ovakve odluke trpe pre svega naši pacijenti, dijabetičari, onkološki bolesnici, deca koja su bolesna. Jednom rečju, mi ovde imamo 500 kreveta i svi naši pacijenti kojima je neophodna nega i lekovi trpe zbog ovakve odluke“, rekao je Milović.

Sve više štete nanose Srbima

On je podsetio da se odluka o zabrani uvoza odnosi ne samo na lekove već i na osnovne životne namirnice i pozvao međunarodnu zajednicu da svojim autoritetom utiče na ukidanje odluke Prištine.

„Ovom zabranom uskraćuje se mogućnost za nabavku osnovnih životnih namirnica koje naši pacijenti koriste, pre svega meso, mleko i mlečni proizvodi. Jedna ovako nerazumna odluka ne olakšava život i lečenje naših građana koji je dovoljno težak, a ovakva odluka ne doprinosi smirivanju situacije na terenu, već šteti, i Srbima, i Albancima. Pozivam sve predstavnike međunarodne zajednice, samim tim i gospodina Hovinijerija koga izuzetno cenim i poštujem, da se utiče na Prištinu da se jedna ovakva odluka ukine i stavi van snage“, rekao je Milović.

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer izjavio je juče, da se prema njegovom razumevanju situacije, lekovi iz centralne Srbije uvoze kao i pre 14. juna, kada je Vlada Kosova donela odluku o blokadi srpske robe.

(Kosovo online)
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading