severma mitrovica
Foto: Alo/Foto: Alo!/Masanori Jošida

U nastavku vam prenosimo najnovije saopštenje kancelarije za Kosovo i Metohiju:

Lažni gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić nastavlja da se ponaša kao okupacioni upravitelj, stavljajući katanac na projekte koji za cilj imaju pomoć socijalno ugroženim porodicama, samo zato što su budući korisnici Srbi.

Pre nego što su lokalnu vlast uzurpirali gaulajteri Aljbina Кurtija, u toku je bila je realizacija brojnih značajnih infrastrukturnih projekata, kao i projekta sa izraženom socijalnom komponentom, i nema nikakvog racionalnog razloga da nešto od čega građani imaju nedvosmislenu korist bude zabranjeno političkim diktatom. 

Jasno je da će Priština nastojati da iskoristi sve dostupne poluge da onemogući normalan život u četiri opštine severno od Ibra i da će nastaviti da pod maskom uspostavljanja nekakve lažne legalnosti provocira i maltretira Srbe u pokrajini. 

Jedini zadatak Atića i ostalih nametnutih gradonačelnika na severu Кosova i Metohije jeste da na svaki način blokiraju život i da tako Srbe prisile na odlazak sa tih prostora, i zato je neophodno da međunarodni civilni i vojni predstavnici u pokrajini stave tačku na strahovladu Aljbina Кurtija.

Upravo su zloupotrebe i akti nasilja Кurtijevih gaulajtera krunski dokaz da srpskom narodu bez formiranja Zajednice srpskih opština nema opstanka i nade za bilo kakav dostojanstven život na Кosovu i Metohiji.

Namera okupacije severa Кosova i Metohije, nije metafora, već surova realnost, i nijedan narod ili socijalna grupa u savremenoj Evropi ne bi smeli da budu izloženi ovakvoj vrsti torture i manifestacijama neprikrivenog šovinizma. 

Naši sunarodnici na severu Кosova i Metohije su uzdržani i izdržljivi, jer dobro znaju da okupacija Кurtijevih nasilnika ima svoj kraj, a opštine sa srpskom većinom nastaviće da se razvijaju uz nesebičnu pomoć i podršku Srbije i njenih građana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading