Albanka se udala za Srbina
Foto: Printscreen/IN4S

Venčali su se u pravoslavnoj crkvi Svetog Jovana Bogoslova u obližnjoj Sočanici, a svadba je organizovana u sali Vile "Kristina" u Leposaviću.

Prethodno je mlada po vlastitoj želji prešla u pravoslavlje, a svatovi su nakon crkvenog venčanja prošli ulicama Leposavića, pored ostalog i pored zgrade opštine gde traju protesti Srba koji traže odlazak specijalnih jedinica kosovske policije.

„Za Dejana sam se udala iz ljubavi. Upoznali smo se u Draču. Naše poznanstvo i druženje trajalo je šest meseci. Srećna sam što se vraćam u veru predaka. Ja se sada osećam Srpkinjom. Mnogo je u Albaniji ljudi koji su poreklom Srbi, a to i ne znaju, ili im je do sada bilo zabranjeno da znaju“, kazala je Mira za IN4S.

Mladoženja nije krio zadovojstvo što su stali pred oltar. 

“Hvala Miri što je pristala da budemo jedno. I da nije prihvatila moju veru, ne bih se ljutio. To je njena želja bila. Rekla mi je – želim da ti rađam decu kao pravoslavna na tvom Kosovu i učinila me presrećnim“, kazao je Dejan, dok je prolazio kraj ograde ispred zgrade Opštine Leposavić iza koje su pripadnici Kfora koji razdvajaju okupljene Srbe i novog gradonačelnika koji već sedmicama ne izlazi iz uzurpiranog objekta lokalne uprave u centru grada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading