dragica gađić intervju
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/printscreen/Kosovo Online

Dve godine nakon povratka u rodnu Đakovicu Dragica Gašić i dalje živi sama u stanu od 54 kvadrata, a s obzirom na to da, kako navodi, sa komšijama Albancima nema dobar odnos, vreme joj prolazi u pletenju i pokraj TV ekrana.

Ona ističe da i dalje nema dozvolu za renoviranje stana koje je preko potrebno, jer u stanu ima dosta vlage zato što krov na spratu iznad nje prokišnjava.

dragica gađić intervju

Foto: Youtube/printscreen/Kosovo Online

 

 

- Provodim sama vreme, malo pletem čarape, džempere, prsluke, dolazi mi policija u posetu, KFOR, novinari i prolazi mi vreme. Nije mi za sada loše, kako će da bude dalje ne znam. Ove godine mi je mnogo bolje. Sa komšijama nikako ne sarađujem, neće oni ni dobar dan da kažu. Prve godine non stop su mi lupali na vrata, dok nisam postavila blindirana. Jedva su mi dozvolili da ih postavim. Treba da se renovira satan, ali ne dozvoljavaju - ističe Dragica.

Pohvalila se i poklonima koje je od direktora Petkovića dobila povodom toga što već dve godine opstaje u Đakovici.

- Dobila sam cveće i tortu i parfem od direktora Kancelarije za KIM, veliko mu hvala što se on mene seti , što me ne zaboravlja, čuli smo se, zvao me je sinoć telefonom čestitao mi je rođenadan oko osam, pola devet i dugo smo pričali - navela je Gašić.

Na pitanje da li se kaje zbog povratka u Đakovicu, navodi da je presrećna što je u svom stanu i gradu gde je provela najlepše trenutke svog života.

- Presrećna sam što sam došla ovde u moj stan, nikada se ne bih vratila u Palanku da živim. Rekla sam da dok mogu da hodam, ostajem  u mom stanu. Nisam uopšte nesrećna nego sam presrećna, jer sam u Đakovicu došla sa 18 godina, tu sam našla posao, udala se, dobila dvoje dece i dok nije počeo rat tu sam bila. Moje najlepše godine su ovde ostale. Uopšte se ne kajem što sam došla. Volela bih da imam nekog da mi pravi društvo, da se neko od Srba vrati - dodala je ona, piše Kosovo Online.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading