Petković: Politička vrhuška u Prištini ništa drugo do družina sitnih prevaranata
Foto: Alo!

"Da je politička vrhuška u Prištini ništa drugo do družina sitnih prevaranata i falsifikatora, potvrđuje i očajnički pokušaj poturanja lažnog non-pejpera o Zajednici srpskih opština iza kojeg navodno stoji Srpska akademija nauka i umetnosti. Pothranjujući stare i prevaziđene stereotipe o Srbiji i SANU, koji su takođe nastali kao plod laži i prljave propagande, ali u vreme kada je Beograd mnogima bio džak za udaranje, političko rukovodstvo u Prištini pokušava da popravi svoj zasluženo survani imidž, uništen upravo nekredibilnošću, lažima i neuračunljivošću", rekao je Petković u saopštenju za medije.

Kako je dodao, u Prištini očigledno ne shvataju da Srbija danas nije država parija, već univerzalno priznat garant stabilnosti i napretka zapadnog Balkana, i da se njen ugled ne može narušiti "jeftinim šibicarskim trikovima".   

"Da stvar bude gora, takav bedni falsifikat u javnost plasira glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi, što samo potvrđuje ono što smo oduvek i znali, da Priština u dijalogu sa Beogradom ne učestvuje da bi donosila teške odluke i doprinela izgradnji poverenja i mira u regionu, već da bi lagala i varala. Ovih dana smo svedoci koliko je verolomna i prevarantska politika Kurtija i njegovih lakeja iznervirala međunarodne posrednike i njihove vlade, koje ne žele više da trpe bezobrazluk Prištine, ali Kurtiju i Bisljimiju to očigledno nije bilo dovoljno da nauče lekciju, već nastavljaju da sve dublje tonu u blato laži i obmana", istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je ocenio da je, ukoliko se stvari posmatraju racionalno, neobjašnjiv strah lažnog kosovskog premjera Aljbina Kurtija i njegovih saradnika od Zajednice srpskih opština.

"Međutim ti ljudi ne rukovode se racionalnom politikom, već anahronizmima, afektima i pre svega dubokom iracionalnom mržnjom prema Srbiji i svemu srpskom. Sada kada je raskrinkan njihov pokušaj da falsifikatom Zajednicu srpskih opština predstave kao deo nekakve velikosrpske zavere, pretpostavljamo da su sledeći na njihovom udaru  iluminati, rozenkrojceri i reptilijanci, i sa velikim nestrpljenjem očekujemo da od Bisljimija saznamo da li su u razradi koncepta ZSO možda učestvovali i marsovci", zaključio je Petković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading