Vlasi: Kurti pripada drugoj generaciji poštovaoca staljinizma i enverizma
Foto: Alo

To, smatra Vlasi, najbolje pokazuje tvrdoglavost koju Kurti u poslednje vreme ispoljava u vezi sa situacijom na severu, neslušajući savete međunarodnog faktora.

"Ako su Amerikanci imali odlučujuću ulogu u oslobađanju i u državnosti Kosova, kada nešto predlažu da se ne bi napravio problem, pošto je njihova pažnja usmerena na ono što se dešava u Srbiji, posebno u vezi sa Ukrajinom, moramo da slušamo. Ali Kurti sa svojom tvrdoglavošću odaje utisak da Amerikance ni ne sluša. On je pripadnik druge generacije poštovalaca staljinizma Envera Hodže i enverizma, koji su Staljina u ono vreme u Albaniji voleli više od Boga. Kurti pripada toj generaciji, a taj virus suprotstavljanja Amerikancima je ostao", rekao je on.

Vlasi je naveo i da se poštovanje Ustava ne pokazuje inauguracijom novih gradonačelnika u opštinama, povećanjem tenzija i tako što se razdražuju odnosi sa međunarodnim prijateljima.

"Ako ostane na tome da se poštuje Ustav sa inauguracijom novih predsednika na severu, teško Ustavu i ustavnosti. Od 1999. godine pa naovamo, nikada nismo imali zategnutije odnose sa Amerikancima nego sada. Bojim se da nam je Kurtijeva tvrdoglavost nanela nepopravljivu štetu", rekao je on.

Komentari (0)

Loading