Vlasi: Kurti pripada drugoj generaciji poštovaoca staljinizma i enverizma
Foto: Alo

To, smatra Vlasi, najbolje pokazuje tvrdoglavost koju Kurti u poslednje vreme ispoljava u vezi sa situacijom na severu, neslušajući savete međunarodnog faktora.

"Ako su Amerikanci imali odlučujuću ulogu u oslobađanju i u državnosti Kosova, kada nešto predlažu da se ne bi napravio problem, pošto je njihova pažnja usmerena na ono što se dešava u Srbiji, posebno u vezi sa Ukrajinom, moramo da slušamo. Ali Kurti sa svojom tvrdoglavošću odaje utisak da Amerikance ni ne sluša. On je pripadnik druge generacije poštovalaca staljinizma Envera Hodže i enverizma, koji su Staljina u ono vreme u Albaniji voleli više od Boga. Kurti pripada toj generaciji, a taj virus suprotstavljanja Amerikancima je ostao", rekao je on.

Vlasi je naveo i da se poštovanje Ustava ne pokazuje inauguracijom novih gradonačelnika u opštinama, povećanjem tenzija i tako što se razdražuju odnosi sa međunarodnim prijateljima.

"Ako ostane na tome da se poštuje Ustav sa inauguracijom novih predsednika na severu, teško Ustavu i ustavnosti. Od 1999. godine pa naovamo, nikada nismo imali zategnutije odnose sa Amerikancima nego sada. Bojim se da nam je Kurtijeva tvrdoglavost nanela nepopravljivu štetu", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading