"IMAMO PROBLEMA SA KURTIJEM" Eskobar: Ako ne prihvati biće posledica
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Prema njegovim rečima, ako Kurti ne prihvati tri uslova, onda je jasno da ne želi saradnju sa SAD i EU i da to, prema njegovim rečima, ne može da prođe bez posledica, rekao je Eskobar pojedinim medijima u Prištini.

On je dodao da su njegova zemlja, Evropska unija i svi međunarodni partneri zajedno i sa stavom u zahtevima za smirivanje i normalizaciju situacije i ako se to ne desi, a odnosi se pogoršavaju, posledice po Kosovo će biti dugotrajne.

Pomenuo je da su od Kurtija tražili smirivanje situacije na severu, održavanje novih izbora i povratak dijalogu sa Beogradom, uz ocenu da imaju poteškoća u odnosima sa Kurtijem.

"Koraci se moraju preduzeti sada i moramo da vidimo da imamo dogovor u vezi sa tim danas i sutra, jer u petak Miroslav Lajčak i ja moramo da obavestimo nadređene da li je naš sastanak bio uspešan ili ne", rekao je Eskobar.

Dodao je međutim, da se "odnos Kosova i SAD neće promeniti bez obzira na stvorene okolnosti".

"Veza između SAD i Kosova je veza između naroda naših zemalja i to je snažno i neće se promeniti. Nastavićemo da budemo vaš glavni oslonac", rekao je Eskobar.

On je dodao da postoje poteškoće sa premijerom Aljbinom Kurtijem, ali da to neće uticati na "odnose Kosova i SAD".

"Nadam se", naglasio je, "da će ljudi shvatiti da kakve god poteškoće da imamo sa premijerom neće uticati na ovaj osećaj."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading