KURTI SATERAN U ĆOŠAK Dogovor ili nove sankcije
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Arifi dodaje da ukoliko ne dođe do dogovora, osim sankcija Vladi Kosova može doći i do pojedinačnih sankcija.

"Ne verujem da neće doći do dogovora, ali ukoliko ipak ne dođe, onda će posledice prvo biti prema Vladi Kosova, zatim dodatne sankcije prema vladinim institucijama, a onda može doći i do pojedinačnih sankcija”, rekao je Arifi.

On dodaje da ovo pitanje može rešiti dijalogom.

Ističe da poseta dvojice specijalnih izalanika dolazi nakon eskalacije sukoba na severu a sve u cilju pronalaženja rešenja.

"Eskobar i Lajčak su došli u Prištinu kako bi pronašli rešenje za pitanje opština na severu Kosova, smirivanja situacije i pronalaženja privremenog rešenja”, kaže Arifi.

Arifi dodaje da će dvojica diplomata ponoviti svoje zahteve tokom boravka na tzv. Kosovu.

"Poruke koje će biti prenete predstavnicima Vlade su su iste koje su objavile SAD i EU a to je da gradonačelnici obavljaju svoje dužnosti u alternativnim objektima, da se specijalne jedinice kosovske policije povuku i da se organizuju novi izbori uz učešće Srba”, kaže on.

Arifi je naglasio da će doći do usaglašavanja stavova jer Kurti ne može protiv Zapada.

"Doći će do pomirenja, Kurti ne može ići protiv Zapada bez obzira da li je u pravu ili ne. Događaji se moraju odvijati u skladu ovlašćenjima i Kurti je dužan da pronađe kompromis između ove stvari”, ističe Arifi.

Lažni premijer Kosova Aljbin Kurti primiće večeras u 20 časova izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka i američkog emisara za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, a kako saznaje Telegrafi dvojica izaslanika će se sutra sastati i sa predsednicom Vjosom Osmani.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading