Zvečan
Foto: Printscreen

Video i foto materijal, i fotografije koji je ekipa KIM radija snimila u ponedeljak, 29. maja, u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović ,,nestali" iza kordona Kfora pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno privedeni, objavio je Radio KIM na svom portalu.

Pozivali na mir

- Nakanadnim uvidom u snimljeni materijal ustanovljeno je da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, momak s bradom i naočarima koji sedi pored Gorana Rakića, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom s njima peva ,,Kosovo je srce Srbije". Tada se kordon Kfora na trenutak ,,otvara" i u njemu Radoš Petrović nestaje - navodi se u tekstu.

Petrovićev branilac, advokat Dejan A. Vasić, rekao je juče da će snimak pokazati neophodne činjenice da bi se otklonila svaka sumnja.

- Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sedećeg položaja uvućen u kordon Kfora pre početka nereda.

U pritvoru

Kako Radio KIM objašnjava, na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta takođe se vidi kako Petrović i Obrenović ,,nestaju" iza kordona Kfora.

- To je ono na šta smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestovao i da je sa zemlje uvučen od vojnika Kfora. Sudu i tužilaštvu proslediću ove fotografije - kazao je za Radio KIM advokat Miljković.

Podsetimo, Petroviću i Obrenoviću određen je pritvor do 30 dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading