Američki KFOR u Leposaviću
Foto: Printscreen/Foto: Foto: Youtube/printscreen/Kosovo Online

Predstavnici Srba bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić, član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić i načelnica Opštinske uprave Radmila Vukićević preneli su novinarima da su im iz Kfora rekli da su pojačali prisustvo "poučeni jučerašnjom situacijom u Zvečanu".

Simić i Todić razgovarali su sa danas ranije sa komandantom američkog Kfora kojem su ponovo preneli zahteve da se specijalna jedinica Kosovske policije povuče i da novoizabrani gradonačelnik Ljuljzim Hetemi napusti zgradu opštine, u kojoj se nalazi od juče.

Todić je ukazao da Srbi okupljeni ispred zgrade opštine ne žele nikakve incidente već samo da im se obezbedi nesmetan rad u svojim institucijama i normalan život.

Komandant Kfora je rekao da žele da se dijalogom sve završi i da će brige i zahteve koji su Srbi izneli preneti gradonačelniku i da se nadaju da će se sve rešiti na miran način.

Naveo je da su oni i prisutni kako ne bi došlo do eskalacije situacije kao što se desilo u Zvečanu i da budu posrednik kako bi se došlo do mirnog rešenja, piše Kosovo Online.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (9)

Loading
Marija

30.05.2023 16:43

KFOR treba da štiti Srbe na KIM, jer se krše osnovna ljudska prava.

Marija

30.05.2023 16:44

KFOR umesto da štiti Srbe, štiti lažne gradinačelnike.

Nana

30.05.2023 17:20

Umesto da štiti Srbe, štiti lažne gradinačelnike.

Tijana

30.05.2023 18:37

Bezbednost i sigurnost naroda je na prvom mestu!! Podrska za narod na KIM!....