NATO UVEŽBAVA KURTIJA ZA RAT! Veoma opasno! U Prištini ozvaničen početak međunarodne vojne vežbe Difender Jurop 23
Foto: EPA/EPA/MILAN KAMMERMAYER

Kako Alo! saznaje, vežbu će voditi Evropska komanda SAD i visoki oficiri NATO.

Lažna država je saopštila da će ova vežba trajati sve do 2. juna i da će učestvovati više od 26.000 vojnika.

- Biće više od 7.000 američkih i 17.000 multinacionalnih vojnika iz više od 20 savezničkih i partnerskih zemalja NATO. Učestvovaće i oko 2.000 pripadnika KBS - saopštila je lažna država.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti rekao je da se ova vežba održava 15 meseci nakon početka sukoba u Ukrajini i da je „priprema za suočavanje sa pretnjama neophodna“.

- Ne zaboravljajući pouke iz naše nacionalne istorije i čitavog čovečanstva, budimo ujedinjeni u razvoju i uspešnom završetku ove važne vežbe - rekao je Kurti.

Predsednica ove kvazidržave Vjosa Osmani rekla je na otvaranju međunarodne vežbe da je ovaj događaj istorijski za tzv. KBS. Dodala je da su pripadnici tzv. KBS navodno „čuvari mira i da su spremni na odgovore na moguće napade“.

- Naša snaga ne leži samo u snazi našeg oružja već u vezama koje stvaramo, u savezima koje gradimo i u zajedničkim vrednostima koje negujemo svaki dan. Zajedno smo jači protiv snaga koje žele da nas podele - rekla je ona.

Pored nje, otvaranju vojne vežbe prisustvovali su i Aljbin Kurti, tzv. ministar odbrane Armend Mehaj, kao i komandant tzv. KBS Baškim Jašari.

Kontraobaveštajac u penziji Ljuban Karan rekao je za Alo! da ovu vojnu vežbu ne treba posmatrati kao bezazlen događaj i da deo međunarodne zajednice pokušava da od tzv. Kosova stvori NATO državu. On je rekao da mnogi već godinama grade paravojsku tzv. Kosova čiji je cilj zauzimanje severa KiM.

- Skoro nijedna NATO vežba ne prođe a da prištinska paravojska ne učestvuje. Tako nam daju do znanja da rade na tome da tzv. Kosovo postane država i da ima paravojsku - rekao je on.

Karan je istakao da mnoge zemlje redovno naoružavaju tzv. Kosovo i da pripadnike tzv. KBS obučavaju za upotrebu savremenog oružja i da neke strane sile, paralelno sa tim procesom, našoj zemlji stvaraju unutrašnje probleme.

- Još važnije je što tokom ovih vežbi obučavaju prištinsku vojsku, što znači da ukoliko im dođe neko naoružanje, oni će znati da ga iskoriste. Cilj je da im naprave paravojsku koja bi bila u stanju da zauzme sever KiM. Rade na tome da našoj zemlji stvore unutrašnje probleme, da nas time zaokupe, a da za to vreme zauzmu sever. Srbi na severu nisu naoružani i nemaju mogućnosti da se brane. Nije bezazleno ni slučajno i sve to se uklapa u dešavanja vezana za destabilizaciju naše zemlje i planiranje prevrata koji uključuje unutrašnji i spoljni faktor - zaključio je Karan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading