DA LI JE OVO REALNO? Kurti potpuno poludeo - uhapsio božure i kadife!
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Samoproglašeni premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pre nekoliko dana udario je i na cveće jer mu se nije dopalo njegovo poreklo! Naime, njegova policija oduzela je 1.245 saksija cveća i drugog ukrasnog bilja zbog sumnje da potiču iz centralne Srbije.

Kako Alo! saznaje, kosovski policajci na putu Kosovska Kamenica - Gnjilane zaustavili su kombi u kojem su pronađeni božuri, kadife, petunije, ruže... Unezvereni policajci, kao da su ugledali tonu droge a ne cveće, odmah su pozvali pojačanje i pripadnike prištinske carine. Kombi je poslat na detaljan pregled, a cveće je oduzeto.

Ovo možda i najbolje pokazuje kolika je mržnja Aljbina Kurtija i njegovih privremenih vlasti prema svima i svemu što ima bilo kakve veze sa Srbima. Iako uopšte nije dokazano da cveće potiče iz centralne Srbije, a sve i da jeste, to nije razlog za njegovo oduzimanje, biljke su poslate na carinski terminal gde će uvenuti.

DA LI JE OVO REALNO? Kurti potpuno poludeo - uhapsio božure i kadife!

Foto: Printscreen

 

 

Kosovska policija svojim saopštenjem pokušala je da opravda sramni postupak svojih pripadnika, tvrdeći da vozač kombija marke „mercedes“ za cveće nije imao potrebnu dokumentaciju.

- Operativna jedinica Istok je, nakon dobijanja informacija sa terena o sumnjivim kretanjima u pograničnom pojasu, preduzela neophodne operativno-taktičke mere i provere na putevima graničnog pojasa. Provere su izvršene i na sporednim i regionalnim putevima na području Kamenice i Gnjilana. U večernjim satima na magistralnom putu zaustavljeno je kombi vozilo marke „mercedes“ lokalnih registarskih oznaka. Prilikom pregleda, u kombiju je pronađeno ukrasno cveće različitih vrsta, 93 paketa - navela je policija.

Dalje se dodaje da je u tim paketima bilo 1.245 saksija sa cvećem.

- Za biljke nije postojao propratni dokument o poreklu i sadržaju, zbog čega se sumnja se da je cveće ilegalno uvezeno iz Srbije - navode iz tzv. kosovske policije.

DA LI JE OVO REALNO? Kurti potpuno poludeo - uhapsio božure i kadife!

EPA/ GEORGI LICOVSKI

 

Kako Alo! saznaje, policija će nastaviti istragu, a o svemu i svim daljim merama inspektorat će se konsultovati sa prištinskim tužilaštvom.

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Anđelković rekao je da Priština sprovodi razne akcije kako bi se ubrzao proces proterivanja Srba.

- Setimo se desetine upada u crkvene objekte, ranjavanje srpskih dečaka na Badnji dan, pa maltretiranje sa tablicama, oduzimanje zemljišta, ranjavanje Jovanovića kod Zubinog Potoka. Sve su to akcije koje treba da isprovociraju Srbe da dođe do sukoba, pa da ih proteraju, ili da ih nateraju da sami odu - kazao je Anđelković.

U petak nasilno preuzimanje vlasti u Severnoj Mitrovici

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastao se pre nekoliko dana sa albanskim gradonačelnikom Severne Mitrovice Erdanom Atićijem s kojim je dogovorio plan preuzimanja opštinskih prostorija. Kako Alo! saznaje, Kurti je sve gradonačelnike sa tzv. Kosova pozvao na sastanak, a sa severa se odazvao samo Atići.

Plan je da Atići položi zakletvu 19. maja, dok će albanski gradonačelnici Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka to učiniti 28. aprila. Preuzimanje srpskih opština na severu moglo bi da podigne tenzije na terenu jer će 19. i 28. maja na gradskim ulicama biti veliki broj naoružanih pripadnika policije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading